Foto: Latvijas Volejbola federācija
Turpinot tradīciju Latvijas kausa volejbolā ietvaros vākt ziedojumus Latvijas volejbola senioriem, arī šosezon katram ir iespēja sniegt palīdzīgu roku tiem Latvijas volejbola veterāniem, kam tā visvairāk ir vajadzīga.

Šosezon gan Latvijas kausa izcīņas fināli volejbolā jaunā koronavīrusa ierobežojumu dēļ plānoti janvāra beigās, nevis, kā ierasts, pirms Ziemassvētkiem. Tomēr nemainīga paliek Latvijas Volejbola federācijas (LVF) vēlme atbalstīt volejbola vecmeistarus, aicinot kopīgi atvērt sirdis labajiem darbiem.

Šoreiz ar akcijā "Nepaliec vienaldzīgs un ziedo" savāktajiem līdzekļiem palīdzība tiks sniegta četrām LVF Senioru komisijas izvirzītām personām – Mārtiņam Elefantam, Ilmai Lokmanei, Romānam Princam un Ilvijai Širjakovai.

"Tā ir skaista tradīcija, kuras idejas autors ir LVF prezidents Jānis Buks. Pagājušajā gadā četriem veterāniem tika ziedota visa summa, kas tika savākta par biļetēm uz Latvijas kausa finālu spēlēm. Tāpat Sporta namā "Daugava" atradās brīvprātīgo ziedojumu kastīte, par palīdzības akciju volejbola veterāniem saka LVF ģenerālsekretāre Gunta Aizporiete. "Šogad, lai arī decembrī finālturnīrs nenotiks, pusotru mēnesi vāksim līdzekļus ar ziedojumu tālruņa un īpaša konta bankā palīdzību. Mēs ceram, ka arī šosezon tiksim līdz Latvijas kausa izšķirošajām spēlēm un varēsim palīdzēt veterāniem vēl vairāk."

1940. gadā dzimušais Mārtiņš Elefants bija ASK volejbola meistarkomandas dalībnieks, vēlāk – ilggadējs Rīgas "Radiotehniķa" spēlētājs (1962.-1971.), PSRS sporta meistars, PSRS meistarsacīkšu sudraba un bronzas medaļu laureāts, PSRS Tautu spartakiādes dalībnieks. Pēc sportista karjeras beigām "Radiotehniķa" komandā 1971. gadā turpināja spēlēt volejbolu RER komandas sastāvā un piedalījās PSRS Lauku sporta spēlēs, izcīnot sudraba medaļas BSB "Vārpa" komandas sastāvā. Ilgus gadus bija vissavienības kategorijas tiesnesis.

Ilma Lokmane (dzimusi 1956. gadā) ir bijusi ilggadēja LVF Tiesnešu komisijas vadītāja un darbiniece, volejbola entuziaste, viņai ir bagāta starptautisko volejbola spēļu sekretāres pieredze. Lokmane ir skolojusi un audzinājusi jauno tiesnešu un volejbola spēles sekretāru paaudzi, izdodot metodiskos materiālus tiesnešiem, organizējot apmācības un ikdienā strādājot ar jaunajiem. Šobrīd cīnās ar smagu slimību!

1969. gadā dzimusī Ilvija Širjakova (Zariņa-Sokolovska) ir mācījusies Murjāņu Sporta ģimnāzijā un spēlējusi "Auroras" meistarkomandas junioru sastāvā, vēlāk aktīvi piedalījusies senioru volejbola kustībā. Ilvija, kura jau vairākus gadus cīnās ar smagu slimību, šobrīd ir paralizēta un piekalta pie gultas.

Romāns Princs ir 1989. gada Latvijas PSR 1. līgas čempions volejbolā. 1991. gada barikāžu laikā viņa dienēja 1. policijas bataljonā, un kopš 2003. gada strādā Latvijas Republikas Drošības dienestā. Princs ir 2005. gada Baltijas valstu bruņoto spēku čempions pludmales volejbolā, bet Kanādas pilsētā Kingstonā ar viņa līdzdalību pasaules bruņoto spēku čempionātā volejbolā togad Latvija izcīnīja 8. vietu. 2007. gadā viņš bija 1. Eiropas veterānu čempionāta volejbolā dalībnieks. Jau pāris gadus spēlē volejbolu ar smagu slimību, cerot atspēlēties. Ir pārcietis vairākas operācijas un vēl vairākus ārstēšanās kursus.

Ziedojumi volejbola veterānu atbalstam tiks vākti no 14. decembra līdz nākamā gada 31. janvārim. Ziedot varēs ar ziedojumu tālruņa palīdzību 90006389, viena zvana summai sasniedzot 1,42 eiro, kā arī atsevišķā bankas kontā Nr. LV27HABA0551048979972. Maksājuma mērķī norādot – ziedojums volejbola senioriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!