Vadoties pēc jaunajiem Ministru kabineta (MK) noteikumiem, no 17.oktobra Latvijā norisināsies vien "Credit24" meistarlīgas un Baltijas Sieviešu volejbola līgas (BSVL) sacensības, informē Latvijas Volejbola federācijas (LVF).

MK noteikumos "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai" otrdien tika paredzēti jauni ierobežojumi.

Sportistiem, tai skaitā volejbolistiem, aktuāli būs divi punkti, kas ierobežos treniņus un sacensību norisi. 31.1.punkts paredz, ka no 2020.gada 17.oktobra līdz 2020.gada 6.novembrim organizēti sporta treniņi (nodarbības) norisinās ārtelpās, individuāli vai attālināti. Organizējot grupu sporta treniņus (nodarbības) ārtelpās, neizmanto ģērbtuves.

Minētais ierobežojums nav attiecināms uz Latvijas pieaugušo izlases, Latvijas Olimpiskās vienības un Latvijas Paralimpiskās vienības sportistu, kā arī komandu sporta spēļu augstāko līgu komandu sporta treniņiem pieaugušajiem.

Savukārt 32.6.punkts paredz, ka no 2020.gada 17.oktobra līdz 2020.gada 6.novembrim aizliegts organizēt sporta pasākumus. Minētais aizliegums nav attiecināms uz starptautiskiem sporta pasākumiem, kā arī komandu sporta spēļu augstāko līgu komandu sporta sacensībām pieaugušajiem.

Lai ievērotu MK noteikumus, tajos paredzēto ierobežojumu laikā, sākot ar 17.oktobri, norisināsies vien BSVL un "Credit24" meistarlīgas sacensības.

Vismaz līdz 6.novembrim (ieskaitot) nenotiks Latvijas - Lietuvas Nacionālās volejbola līgas spēles vīriešiem, Latvijas čempionāta un Nacionālās līgas spēles sievietēm, kā arī Latvijas senioru un jaunatnes čempionāta sacensības.

Līdz piektdienai, 16.oktobrim (ieskaitot), visas spēles Latvijas čempionātos notiks, kā paredzēts spēļu kalendārā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!