Mēnesi pirms Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlēm janvārī galvenā trenere Inguna Minusa nosaukusi Latvijas sieviešu volejbola izlases kandidāšu sarakstu, vēsta Latvijas Volejbola federācija.

Janvāra sākumā notiks pēdējās Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēles gan vīriešu, gan sieviešu komandām. Latvijas sieviešu izlase 5. janvārī Jelgavā uzņems Bosniju un Hercegovinu, bet 9. janvārī dosies izbraukumā uz Gvadalaharu, lai aizvadītu maču ar Spānijas valstsvienību. Izlases galvenās treneres Ingunas Minusas nosauktajā kandidātu sarakstā ir 21 spēlētāja, tai skaitā piecas ārvalstīs spēlējošas volejbolistes. Kandidātu sarakstā ir 6 cēlājas, 5 otrā tempa uzbrucējas, četras diagonālās spēlētājas un pa 3 libero un pirmā tempa spēlētājām.

"Gribēju nesasteigt kandidātu saraksta publiskošanu, jo vēlējos pavērot, kā spēlētājām veicas šajā sezonā, vai no ASV tiks tur spēlējošās meitenes un kā norit spēlētāju atgriešanās ierindā pēc vasaras traumām," teica Inguna Minusa. "Tagad ar visām spēlētājām esmu runājusi. Vienīgais izņēmums ir RVS volejbolistes, taču viņām ir viens no saspringtākajiem treniņu un spēļu grafikiem. Tāpēc vienojāmies ar treneri (Andreju Odinokovu), ka meitenes par izlasi sāks domāt pēc pēdējās spēles 19. decembrī."

"Oficiālā treniņnometne sākas uzreiz pēc svētkiem – 27. decembrī, taču es gribētu treniņus pastiept vismaz par dienu garākus – no 26. decembra. Jau 31. decembris un nākamā gada pirmā diena būs brīva. Tāpēc gatavošanai, ieskaitot 26. decembri, paliek vien piecas dienas šajā gadā un divas ar pusi – nākamajā. Tāpēc jau kopš 11. decembra divreiz nedēļā tām izlases kandidātēm, kuras var un kurām ir maz treniņu vai spēļu, ir iespēja piedalīties RSU/MVS atklātajos treniņos. Piemēram, Babītes meitenes zāles remonta dēļ tikai iepriekšējā nedēļā tika zālē. Kopš šīs nedēļas tāda iespēja ir jau trīsreiz nedēļā – pirmdienās, otrdienās un piektdienās. Meitenes jau kopš pirmās dienas šādu iespēju ir izmantojušas. Vieta nevienai izlasē nav garantēta. Kuras būs labākas un labāk saspēlējušās, tās spēlēs janvārī," skaidroja trenere.

Latvijas sieviešu volejbola izlases kandidāšu saraksts:

PozīcijaVārdsUzvārdsDz. gadsKlubs
CēlājasElvitaDolotova1997.LU
EmīlijaGrinberga2000.RSU/MVS
RūtaLinde2000.MSĢ/"Zeltaleja"
IneseRaciņa1999."PSV VBG Salzburg"
SandaRagozina1992.SK "Babīte"
ElzaReknere2002.RVS
1. tempiKristīneDzierkale1993.VK "Jelgava"/LLU
TerēzaHrapāne1997."CSM Clamart Volley-ball"
MontaStrazdiņa1995.RSU/MVS
DiagonālesAnnijaĀboliņa1995."PSV VBG Salzburg"
AnnaEmbrekte1994.RSU/MVS
Marta KamēlijaLevinska2001.RVS
MontaUrbāne1997.Mārupes SC
2. tempiEnijaBidzāne1996.Oburna Universitāte (ASV)
EvaDeisa1997.Stetsona Universitāte (ASV)
Irbe AndikeLazda2001.RVS
AlisePastare1995.RSU/MVS
RūtaTreija1995.SK "Babīte"
LiberoKristīneIskorastenko1998.RSU/MVS
LieneŠimkuse1992.SK "Babīte"
ElīnaZvaigzne2000.RVS

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!