Foto: F64
Latvijas vīriešu volejbola izlases vadība nosaukusi spēlētājus, kas valstsvienības sastāvā aizvadīs pirmo 2012.gada Londonas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra spēli izbraukumā ar Ungāriju, vēsta Latvijas Volejbola federācija (LVF).

Vienības sagatavošanās cikla un kandidātu atsijāšanas procesa laikā no izlases negaidīti tika atskaitīts viens no tās potenciālajiem līderiem Jānis Pēda, kurš neieradās izlases treniņu.

Savukārt treniņprocesa laikā no kandidātu loka tika atskaitīti Austris Štāls un Andrejs Zavorotnijs, kā arī Romāns Saušs un Andrejs Baburovs.

Jau ziņots, ka, gatavojies mačiem ar Ungāriju, Latvijas izlase piedalījās pārbaudes turnīrā Pērnavā, ar 1-3 (26:24, 23:25, 20:25, 19:25) piekāpjoties Kanādas valstsvienībai, ar 3-1 (25:23, 23:25, 25:21, 25:20) uzvarot mājiniekus igauņus un ar 0-3 (20:25, 21:25, 19:25) zaudējot Turcijas izlasei.

Savukārt pirms tam Latvijas izlase divās pārbaudes spēlēs uzvarēja Krievijas superlīgas komandu Odincovas "Iskra".

Ar mačiem pret Ungāriju, aizvadot pa spēlei savā laukumā un izbraukumā, Latvijas izlase sāks cīņu par dalību 2012.gada Londonas olimpiskajās spēlēs.

Izslēgšanas kārtā piedalīsies 12 izlases.

Latvijas izlasei pirmā spēle piektdien viesos, savukārt atbildes mačs 3.septembrī plkst.19 tiks aizvadīts Zemgales Olimpiskajā centrā, Jelgavā. Pāra uzvarētājs iekļūs nākamajā kārtā jeb tā sauktajā priekškvalifikācijas turnīrā, kas risināsies no 22. līdz 27.novembrim.

Priekškvalifikācijas turnīrā valstsvienības tiks sadalītas trijās grupās, katrā pa četrām komandām. Grupas uzvarētājas nodrošinās sev dalību pēdējā atlases kārtā - kvalifikācijas turnīrā, kur astoņu Eiropas valstu izlases cīnīsies par vienu ceļazīmi uz olimpiskajām spēlēm. Kvalifikācijas kārta risināsies 2012.gadā no 8.maija līdz 13.maijam.

Latvijas volejbola izlases sastāvs: Valters Ramma, Lauris Iecelnieks, Aivars Petruševics, Jānis Vāvers, Ansis Medenis, Hermans Egleskalns, Armands Celitāns, Viktors Koržeņevics, Agris Leitis, Deniss Petrovs, Ingars Ivanovs, Gundars Celitāns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!