Foto: Latvijas Volejbola federācija
Sacensībās Valgundē un Litenē kļuvušas zināmas visas Vasaras spēļu volejbolā finālistes meiteņu konkurencē.

Jelgavas novada Valgundes stadionā trijās vecuma grupās Daugavas kreisā krasta sacensībās spēkiem mērojās 67 komandas, bet Gulbenes novada Litenes stadionā Daugavas labā krasta posmā – 49 komandas. Finālsacensībās iekļuva pa 16 Latvijā labākajām komandām katrā no trīs vecuma grupām.

Daugavas kreisā krasta posmā Valgundē, kur sacensību atklāšanā piedalījās arī Jelgavas novada domes priekšsēdētājs Madars Lasmanis un Valgundes pagasta pārvaldes vadītāja Maija Lasmane, vēlot veiksmīgas sacensības, U-15 grupā uzvarēja Jelgavas novada Sporta centra vienība "Salātiņi", kurā spēlēja Evelīna Vītola, Agnese Grīnberga, Karlīna Kazāka, Roberta Tilgale un Madara Balode.

U-13 grupā pie pirmās vietas tika Liepājas Sporta spēļu skolas komanda "Liepājas Minjoni", tajā spēlējot Elīzai Leitānei, Alisei Bogdanei, Alisei Armalei, Martai Medņevai un Kitijai Bubļavskai.

Savukārt U-11 grupā uzvaru posmā svinēja Kuldīgas novada Sporta skolas vienība "Kuldīgas volejbolistes" ar Aneti Sedliņu, Elīzu Buku, Madaru Kārkliņu un Viktoriju Keitu Naumani ierindā.

Komandas trenere Ieva Leite par uzvaru" "Par komandas sniegumu varu teikt tikai to labāko – meitenes spēlē U-11, kas ir viņām atbilstošā vecuma grupa, taču spēlē arī U-13, kur viņas ir mazliet jaunākas. Šajā vecuma grupā gāja mazliet grūtāk, taču komanda cīnījās ļoti labi. U-11 grupā meitenes izcīnīja pirmo vietu un varēju just viņu pārākumu. Šobrīd nepārtraukti trenējamies un esam gatavas finālam – pirmā vieta meitenēm deva vēl lielāku motivāciju."

Daugavas labā krasta posmā Litenē U-15 grupā uzvarēja Limbažu novada Sporta skolas komanda "Zemnieku saimniecība", kurā spēlēja Estere Martinsone, Keila Čukure, Viktorija Dzene, Marta Beatrise Gintere.

Komandas trenere Ineta Sprancmane atzīst, ka augstu vērtē meiteņu sniegumu: "Meitenes ir guvušas labus panākumus arī līdz šim, tāpēc rezultāts mani nepārsteidz, taču noteikti jāatzīst, ka meiteņu sniegums bija ļoti labs. Arī sacensības bija noorganizētas ļoti veiksmīgi un laikapstākļi bija ļoti atbilstoši priekš spēlēšanas, tā kā tagad atliek cītīga gatavošanās finālam 21. augustā."

U-13 grupā pirmo vietu izcīnīja Balvu Sporta skolas komanda "Balvi", tajā spēlējot Līvai Raciborskai, Marijai Kapustinai, Eveinai Līnai Smoļenskai, Anastasijai Zelčai, Signei Pužulei.

Tikmēr U-11 grupā uzvaru posmā svinēja Gulbernes novada BJSS vienība "Meičas", kurā spēlēja Marija Gipsle, Marija Brekte un Reičela Kļaviņa.

Finālā visās grupās kopā iekļuva septiņas Gulbenes novada BJSS vienības, sešas Dienvidkurzemes Sporta skola/Aizpute komandas, pa četrām Liepājas Sporta spēļu skolas, Kuldīgas novada Sporta skolas un Limbažu novada Sporta skolas vienībām, kā arī pa trim Talsu novada Sporta skolas, Jelgavas novada Sporta centra un Daugavpils BJSS komandām.

Īpašs paldies par šo posmu organizēšanu Jelgavas novada sporta centram un Gulbenes novada Sporta pārvaldei, kā arī atbalstītājam "Smiltenes piens".

Pēdējais sacensību atlases posms notiks 8. augustā Siguldā, tajā tikoties Daugavas labā krasta zēnu komandām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!