Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Sestdienas vakarā Olimpiskajā sporta centrā, Rīgā, "O-Sands" pludmales volejbola laukumos risināsies "Staro Rīga" nakts turnīrs, kurā aicinātas pieteikties jauktās komandas.

Turnīra sākums pulksten 21.00.

Sestdien un svētdien "O-Sands" pludmales volejbola laukumos, kas izvietoti Olimpiskajā sporta centrā, risināsies Austrumeiropas Zonālās asociācijas posms pludmales volejbolā. EEVZA posms Rīgā tiks aizvadīts pēc tā sauktās 16 divmīnusa sistēmas. Turnīrā startē 16 komandas, kurām otrais zaudējums nozīmē izstāšanos no sacensībām, izņēmums ir pusfināls. Latviju šajās sacensībās pārstāvēs četri dueti (to paredz nolikums). Šo četru komandu skaitā ir Mārtiņš Pļaviņš / Haralds Regža, Ruslans Sorokins / Aleksandrs Solovejs, Toms Šmēdiņš / Reinis Pekmanis un Rihards Finsters / Atvars Vilde. Starp galvenajiem turnīra favorītiem noteikti jāmin Jūrmalas CEV Satellite posma bronzas medaļnieki Maksims Hudjakovs un Jurijs Bogatovs, kā arī pieredzējušais Dmitrijs Barsuks un gados jaunais Ņikita Ļamins (abi dueti no Krievijas).

Šis turnīrs būs īpašs ar faktu, ka pirmo reizi Latvijā tiks aizvadīts starptautisks turnīrs, kurš risināsies apjumtos laukumos, un tajā būs iespēja cīnīties par Starptautiskās Volejbola federācijas (FIVB) punktiem. Ja ikdienā "O-Sands" hallē ir pieejami četri laukumi, tad pirms šī turnīra, lai paplašinātu tā sauktās brīvās zonas ap laukumiem, tiks izvietoti trīs. Tāpat organizatori sola papildus tribīnes skatītājiem.

Naktī no sestdienas uz svētdienu iespēja uzspēlēt turnīram speciāli sagatavotajos laukumos tiks dota arī sporta veida entuziastiem. Komandas sastāvā jābūt trim spēlētājiem (dažāda dzimuma). Tā sākuma laiks plānots pulksten 21.00, taču, kā vēsta turnīra organizatori, pludmales volejbola spēlēšana nebūs vienīgā nodarbe. Turnīra laikā uz lielajiem ekrāniem varēs vērot dažādas ar sportu saistītas filmas (video). Tāpat tiks padomāts arī par pārsteigumiem līdzjutējiem.

Pieteikumi turnīram tiek gaidīti līdz piektdienai, plkst. 18:00. Plašāka informācija "O-Sands" Facebook lapā www.facebook.com/osandsriga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!