Foto: AFP/Scanpix

Savu pirmo uzvaru Latvijas un Igaunijas apvienotā vīriešu volejbola čempionāta - "Schenker" līgas - jaunajā sezonā ceturtdien izcīnīja Latvijas vicečempioni "Ozolnieki"/"Poliurs".

Aizvadītajā cīņā "Ozolnieki"/"Poliurs" savā laukumā piecu setu mačā ar 3-2 (25:15, 23:25, 23:25, 25:19, 15:13) uzvarēja citu Latvijas klubu "Daugavpils Universitāte" (DU).

Uzvarētāju labā 26 punktus guva Gatis Garklāvs, bet 16 punktus iekrāja Toms Šmediņš. Savukārt DU rindās pa 18 punktiem guva Edgars Točs un Ēriks Voronko.

"Ozolnieki"/"Poliurs" komandai šī bija pirmā uzvaras četrās spēlēs, kas ar četriem punktiem kopvērtējumā ļauj tai ieņemt ceturto vietu, kamēr DU ar četriem punktiem trīs mačos atrodas pozīciju zemāk.

Jaunajā sezonā Latviju turnīrā pārstāv ierastās četras komandas - "Lāse-R", DU, "Poliurs"/"Ozolnieki" un "Biolars"/"Jelgava". Tāpat tajā piedalās arī seši Igaunijas klubi - "Parnu", "Selver", Tartu "Duo", TTU, "Voru" un Rakveres "Grossi".

Iepriekš šovasar ilgu laiku tika pieļauts, ka turnīrā debitēs arī Baltkrievijas komanda, tomēr beigās tas nav īstenojies.

Šīs sezonas "Schenker" līgas turnīrā desmit komandas izspēlēs trīs apļus, bet pēc tam astoņas labākās vienības kvalificēsies ceturtdaļfinālam.

Kā ziņots, pirmajos piecos gados "Schenker" līgā triumfēja "Selver" vienība, bet pērn to pārtrauca cita Igaunijas komanda Tartu "Pere Leib", ko pārstāvēja latvieši Artis Caics un Lauris Iecelnieks.

Pagājušajā gadā neviena Latvijas vienība nespēja kvalificēties turnīra pusfinālam. Iepriekš katru gadu vismaz viena Latvijas komanda bija iekļuvusi līgas labāko trijniekā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!