Foto: Latvijas Volejbola federācija
"DEPO Open 2022" Latvijas čempionāta piektajā posmā pludmales volejbolā Daugavpilī pie uzvarētāju titula tika dueti Rūdolfs Stankevičs un Artūrs Rinkevičs un Anija Ozoliņa/Beāte Liepājniece.

"DEPO Open posma" finālā svētdien Daugavpilī vīriešiem sacensību galvenie favorīti Rūdolfs Stankevičs un Artūrs Rinkevičs ar 2-1 (21:18, 19:21, 15:11) pieveica iepriekšējā posmā uzvarējušos Oliveru Bulgaču un Markusu Graudiņu.

Pirmajā setā uzvarētāji ieguva 4:1 pārsvaru, noturot to līdz seta beigām. Otrajā setā pēc 2:2 viņi atkal veica triju punktu izrāvienu, taču Bulgačs ar Graudiņu izlīdzināja rezultātu – 5:5. Nākamos divus punktus atkal guva posma uzvarētāji, turpinājumā panākot divu – triju punktu pārsvaru, vēlāk palielinot pārsvaru līdz 16:12. Pēc Bulgača māņu sitiena tika panākts 18:18, bet pēc vēl viena māņu sitiena rezultāts pa setiem kļuva 1-1 (21:19). Trešā seta nogalē pārsvaru ieguva Stankevičs un Rinkevičs, pēc Rūdolfa uzbrukuma uzvarot ar 15:11.

"Pēc spēka uzbrukumiem pirmajā setā otrajā pretinieki aizsardzībā dažas bumbas paņēma, un bija jāsāk domāt kas savādāks. Nebija tik viegli kā pirmajā setā," pēcspēles intervijā televīzijas kanālā LTV7 stāstīja Stankevičs. "Man pārinieks notraumējās pēc Liepājas posma, un sapratu, ka vajag atrast kādu citu. Artūram arī nebija ar ko spēlēt. Uzzvanīju, viņš piekrita, un mēs pa nedēļu sagatavojāmies."

"Ar zaudējumu otrā seta galotnē pretinieki pamodināja un lika saprast, ka uzvaru neviens nedos un tā būs jāņem pašiem," piebilda Rinkevičs, kuram tas bija jau trešais fināls šā gada posmos un otrā uzvara.

Spēlē par 3. vietu turnīrā Sandris Andrejevs un Toms Benjavs (4.) ar 2-0 (21:9, 21:19) pieveica ar 13. numuru izsēto pāri Aivars Sviklis/Mārtiņš Civkors, otro reizi sezonā izcīnot bronzas medaļas Latvijas čempionāta posmā.

Pusfinālā Rūdolfs Stankevičs/Artūrs Rinkevičs ar 2-1 (16:21, 21:13, 15:10) pieveica Andrejevu un Benjavu, bet Graudiņš ar Bulgaču ar 2-1 (17:21, 21:14, 21:12) – Svikli un Civkoru.

Sievietēm finālā ar pirmajiem diviem numuriem sacensībās izsēto pāru cīņā Ozoliņa un Liepājniece ar 2-1 (21:16, 15:21, 15:13) pieveica Kristīni Briedi un Luīzi Skrastiņu.

Pirmajā setā Liepājniece un Ozoliņa ar labām Ozoliņas servēm panāca 5:1, vēlāk – 10:5, un uzvarēja setu ar 21:16. Arī otrā seta sākumā vadībā pabija ventspilnieces, taču ar trim punktiem pēc kārtas vadībā ar 6:4 izvirzījās Briede un Skrastiņa, kuras izšķirošo pārsvaru setā ieguva tā beigās pēc 16:14. Arī trešo setu labāk sāka Skrastiņa un Briede (7:3), taču pēc vairākiem Liepājnieces "eisiem" un uzbrukuma, bumbai skarot tīklu, vadībā jau bija ventspilnieces (10:9), pēc Liepājnieces uzbrukuma uzvarot ar 15:13.

"Emocijas pat nevaru izteikt vārdos, kādas tās ir," pēc mača LTV7 tiešraidē teica Anija. "Skatījos uz tiesnesi un neticēju, ka mums ir punkts. Esmu tik priecīga, ka Beāte noservēja pretinieces."

"Protams, pēc otrā seta bija domas, ka varam arī zaudēt (mums tā bieži gadās), bet mums arī bieži gadās trešajā setā saņemties un nospēlēt, kā vajag. To mēs izdarījām arī šodien, un par to ir liels prieks," piebalsoja Beāte. "Pēdējā setā atspēlējāmies ar emocijām un skatītāju atbalstu. Es nevienu nepazīstu, bet visi tik ļoti atbalsta."

Cīņā par 3. vietu ar desmito numuru izsētās Simona Rozīte un Vanesa Grosberga ar 2-0 (21:14, 21:17) pieveica turnīrā ar ceturto numuru izsēto duetu Sallija Grēna/Līva Sola. Pirmo setu pārliecinoši vinnēja Rozīte un Grosberga, kuras pirms tam kopā bija aizvadījušas vien divus treniņus, bet otrajā viņas guva pēdējos četrus punktus spēlē, maču pabeidzot ar "eisu".

Pusfinālā Liepājniece un Ozoliņa ar 2-0 (21:15, 21:17) pieveica Rozīti un Grosbergu, bet Skrastiņa/Briede ar 2-0 (21:11, 21:14) pārspēja Grēnu un Solu.

Piektajā Latvijas čempionāta posmā spēlēja 29 komandas vīriešu un 16 dueti – sieviešu konkurencē.

Šosezon "DEPO Open 2022" pludmales volejbolisti sacenšas piecos posmos un finālā. Visi posmi tiek rīkoti ārpus Rīgas, turpinot aptvert Latvijas reģionus, un visos posmos piedalās kā vīrieši, tā sievietes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!