Foto: CEV
"DEPO Open 2022" Latvijas čempionāta otrajā posmā pludmales volejbolā – "Saulkrastu kokteilī" – pie uzvarētāju titula tika divi pašmāju dueti – Edgars Točs/Kristiāns Fokerots un Varvara Brailko/Deniela Konstantinova.

"DEPO Open posma" finālā sestdien Saulkrastos vīriešiem turnīra galvenie favorīti – pasaules čempionāta dalībnieki Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs – pirmajā setā pārliecinoši pieveica Toču un Fokerotu, kuri bija izsēti ar trešo numuru, taču pēc tam divos setos pārāki bija šogad sadarbību sākušie Točs un Fokerots – 2-1 (14:21, 21:18, 15:11).

Točs Saulkrastos triumfēja jau sesto reizi, pievienojoties līdzšinējiem rekordistiem Jānim Grīnbergam un Andrim Krūmiņam. Fokerotam tas bija pirmais panākums.

Pēc spēles intervijā ar 2022. gada Saulkrastu posma čempioniem, Edgars Točs atzina: "Sajūtas ir fantastiskas, man šī jau ir 6. reize, Kristianam pirmā, bet prieks par jauno censoni".

Spēlē par 3. vietu turnīrā ar otro numuru izsētie Ardis Bedrītis un Artūrs Rinkevičs ar 2-0 (21:15, 21:16) pārliecinoši pieveica Sandri Andrejevu un Tomu Benjavu (6.).

Pusfinālā Točs/Fokerots ar 2-1 (21:17, 15:21, 15:13) pieveica Bedrīti un Rinkeviču, bet Šmēdiņš ar Samoilovu ar 2-0 (21:16, 21:18) pārspēja Andrejevu un Benjavu.

Labākie lietuviešu dueti šoreiz tika līdz ceturtdaļfinālam.

Sievietēm finālā divu ar pirmajiem numuriem sacensībās izsēto pāru cīņā Brailko un Konstantinova uzvarēja Lietuvas duetu Ieva Vasiļauskaite/Urte Andrjukaitīte – 2-0 (21:16, 21:17), kļūstot par šo sacensību pirmajām uzvarētājām sieviešu konkurencē.

Varvara Brailko pēc spēles intervijā atzina, ka tā ir pirmā reize, kad komanda uzvar Latvijas čempionāta posmā, īpaši uzsverot, ka tieši Saulkrastos uzvarēt šādā pasākumā bija ļoti laba sajūta.

Vaicātas, cik sarežģīts likās turnīrs, Deniela Konstantinova atbildēja: "Mēs parādījām savu labāko spēli, savu labāko sniegumu un spēle aizgāja. Ļoti gaidīju tieši Saulkrastu turnīru, jo zināju, ka pirmo reizi tas notiek arī sieviešu konkurencē". Konstantinovas teiktajam pievienojās arī Varvara Brailko, kas arī uzteica savu gados jaunāko pārinieci.

Meiteņu dueta turpmākais mērķis ir piedalīties visos Latvijas čempionāta posmos, kā arī doties uz starptautiskām sacensībām, kur noteikti centīsies parādīt labus rezultātus.

Cīņā par 3. vietu Kristīne Briede un Kitija Martini Ādamsone (6.) pieveica vēl vienu Lietuvas duetu Irina Zobnina/Daniele Kvederaite (11.) – 2-0 (21:15, 21:19).

Savainojuma dēļ Saulkrastos nevarēja startēt Marta Ozoliņa. Tāpēc pārī ar Luīzi Skrastiņu šoreiz spēlēja Anna Rīta, ar ceturto numuru sacensībās izsētajam duetam tiekot līdz ceturtdaļfinālam, kur tika piedzīvots zaudējums pret Briedi un Ādamsoni – 1-2 (21:14, 19:21, 10:15).

Vēl vienā ceturtdaļfināla mačā divu bijušo pārinieču cīņā Brailko/Konstantinova ar 2-1 (21:19, 14:21, 15:11) pievarēja ar trešo numuru izsētās Aneti Namiķi un Līvu Ēberi.

Sacensības noritēja arī bez šonedēļ pasaules čempionātā Romā devīto vietu izcīnījušajām Tīnas Graudiņas un Anastasijas Kravčenokas.

Otrajam Latvijas čempionāta posmam bija pieteikušās 39 komandas vīriešu un 21 duets – sieviešu konkurencē.

Šosezon "DEPO Open 2022" pludmales volejbolisti sacenšas piecos posmos un finālā. Visi posmi tiek rīkoti ārpus Rīgas, turpinot aptvert Latvijas reģionus, un visos posmos piedalās kā vīrieši, tā sievietes.

Vairāk informācijas par "DEPO Open 2022" turnīriem šeit.

Nākamais posms 8.-10. jūlijā norisināsies Cēsīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!