Foto: F64
Nepilnas 24 stundas pirms pasaules čempionāta sākuma Latvijas pludmales volejbola duetam Tīnai Graudiņai un Anastasijai Kravčenokai mainījušās pretinieces priekšsacīkstēs.

Latvijas "bīča" dāmas (31. numurs) ielozētas B grupā, kurā bija jātiekas ar vienām no turnīra galvenajām favorītēm čehietēm Marketu Slukovu/ Barboru Hermanovu (otrais numurs), polietēm Katažinu Kocjoleku/ Kingu Vojtašiku (20. numurs) un vācietēm Leoniju Kērcingeri/ Sāru Šneideri (39. numurs).

Tomēr pasaules čempionāta priekšvakarā traumas dēļ no dalības atteicās Čehijas duets. Kā vēsta rīkotāji, Slukovai ir lauzts viens no kājas pirkstiem. Sportiste gan trenējusies un cerējusi, ka spēs spēlēt, tomēr pēc treneru ieteikuma sportistes atsaukušas dalību.

Tagad Čehijas dueta vietā ar otro numuru turnīrā būs izsētas austrietes Lena Plesučniga/ Katarina Šicenhofere, kuras bija gaidīšanas sarakstā ar pirmo numuru. Līdz ar to B grupā "uz papīra" vairs nav izteikta viena līdera dueta un visiem pāriem ir lielākas iespējas pacīnīties par pirmo vietu grupā.

Graudiņa/ Kravčenoka pasaules čempionātu sāks piektdien ar spēli pret Kocjoleku/ Vojtašiku, piektdien spēlēs pret Plesučnigu/ Šicenhoferi, bet pirmdien – pret Kērcingeri/ Šneideri

Pasaules čempionātā vīriešu sacensībās startēs divi Latvijas dueti – Aleksandrs Samoilovs/ Jānis Šmēdiņš (11. numurs) un Mārtiņš Pļaviņš/ Edgars Točs (23. numurs).

Pirmie no viņiem cīņu sāks Pļaviņš/Točs, kuri piektdien B grupā tiksies ar vāciešiem Filipu Arni Bergmanu/Janniku Harmsu (26. numurs). Pēc tam vēl grupas ietvaros viņiem jātiekas ar marokāņiem Mohamedu Abišu/Zuheiru Elgrauī (47. numurs) un vieniem no favorītiem, poļiem Mihalu Brilu/Gžegožu Fijaleku (otrais numurs).

Savukārt sestdien pasaules čempionāta cīņas sāks Samoilovs/ Šmēdiņš, kuri K grupā tiksies ar Čīles duetu Iganasio Alehandro Zavalu/Gasparu Lammelu (38. numurs). Pēc tam vēl grupas ietvaors būs jāspēkojas ar šveiciešiem Adrianu Haidrihu/Mirko Gersonu (35. numurs) un kanādiešiem Semu Pedlovu/Semu Šekteru (14. numurs).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!