Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolisti piektdien turpināja cīņas Pasaules kausa četru zvaigžņu turnīrā Ķīnā – ar piekto numuru izliktie Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš izcīnīja vēl vienu uzvaru E apakšgrupā un uzreiz kvalificējās astotdaļfinālam, bet ar sesto numuru izliktie Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs no turnīra izstājās "play off" pirmajā kārtā.

Otrajā E grupas spēlē Samoilovs/Šmēdiņš pārliecinoši ar 2-0 (21:14, 21:16) pārspēja amerikāņus Teodoru Brunneru/Džonu Haidenu un kļuva par grupas līderiem, kas ļauj izlaist pirmo izslēgšanas spēļu kārtu.

F grupā pēc uzvaras pār šveiciešiem Niko Bēleru/Marko Kratigeru Latvijas duets Pļaviņš/Točs izšķirošajā spēlē par kopvērtējuma pirmo vietu ar 1-2 (19:21, 21:15, 11:15) piekāpās spāņiem Pablo Ereiram/Adrianam Gaviram un bija spiesti turnīru turpināt ar izslēgšanas spēļu pirmo kārtu.

Tajā Šmēdiņa/Toča pretinieki bija ar 17. numuru izliktie brazīlieši Alvaru Filju un Seimons Santušs, un šajā spēlē latvieši zaudēja ar 1-2 (21:19, 26:28, 9:15), noslēdzot šo turnīru dalītā 17. vietā.

Noskaidroti Samoilova/Šmēdiņa pretinieki astotdaļfinālā sestdien, tie būs novēģi Anderss Berntsenu Molu un Kristianu Sandliju Sērumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!