Svētdien Latvijas Kausa izcīņas noslēguma spēļu laikā tika paziņoti un sveikti 2019. gada Latvijas klasiskā un pludmales volejbola gada titulu ieguvēji sportistu, treneru, komandu, tiesnešu un uzlecošo zvaigžņu kategorijās, informēja Latvijas Volejbola federācija.

Par 2019. gada labākajiem volejbolistiem kļuva Marta Kamēlija Levinska (Rīgas Volejbola skola) un Deniss Petrovs (Ņižnijnovgorodas ASK), bet pludmales volejbolā titulus ieguva Anastasija Kravčenoka un Edgars Točs.

7 kategorijās balsošanas "summa" veidojās no trīs daļām – fanu balsojums internetā (40%), LVF valdes balsojums (30%) un mediju pārstāvju balsojums (30%), bet par 2019. gada treneriem un tiesnešiem balsošana tika veikta Latvijas Volejbola federācijas (LVF) komisiju ietvaros.

Tādējādi par gada treneri klasiskajā volejbolā kļuva Uģis Krastiņš, bet pludmales volejbolā – Genādijs Samoilovs. Tiesnešu kategorijā par Gada klasiskā volejbola tiesnesi pasludināts Ilgvars Ozoliņš, bet pludmales volejbolā – Egīls Tišanovs.

2019. gada Latvijas volejbola Gada titulu ieguvēji:
Gada volejboliste – Marta Kamēlija Levinska;
Gada pludmales volejboliste – Anastasija Kravčenoka;
Gada volejbolists – Deniss Petrovs;
Gada pludmales volejbolists – Edgars Točs;
Gada uzlecošā zvaigzne – Zigurds Adamovičs;
Gada klasiskā volejbola komanda – Jēkabpils Lūši;
Gada pludmales volejbola komanda – Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka;
Gada treneris klasiskajā volejbolā – Uģis Krastiņš;
Gada treneris pludmales volejbolā – Genādijs Samoilovs;
Gada tiesnesis klasiskajā volejbolā – Ilgvars Ozoliņš;
Gada tiesnesis pludmales volejbolā – Egīls Tišanovs.

Kausa apbalvošanas ceremonijā piedalījās LVF valdes loceklis Andris Blaka un Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Sandis Riekstiņš. Katrs godalgotais laureāts ieguva īpaši izveidotu piemiņas balvu, gardumus no Smiltenes Piena, kā arī dāvanu karti no veikala Sporta Punkts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!