Foto: Latvijas Volejbola federācija
Par Latvijas 2021. gada labāko volejbolistu atzīts Deniss Petrovs, volejbolisti – Marta Kamēlija Levinska, pludmales volejbolā par labāko komandu kļuvis Tīnas Graudiņas un Anastasijas Kravčenokas duets, bet kopumā balvas piešķirtas 12 kategorijās.

Gada volejbolists Deniss Petrovs rudenī bija Latvijas izlases pamatcēlājs Eiropas čempionāta finālturnīrā, kur tika izcīnīta 16. vieta. Ikdienā viņš spēlē Ņižņijnovgorodas ASK sastāvā, pavasarī Krievijas superlīgā izcīnot 8. vietu.

Gada volejboliste Marta Kamēlija Levinska pavasarī bija Latvijas izlases uzbrukuma līdere un rezultatīvākā izlases spēlētāja Eiropas čempionāta kvalifikācijā. Diagonālā spēlētāja ASV Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) čempionātā Arizonas Štata universitātes komandas "Sun Devils" rindās tika iekļauta "Pac-12" konferences pirmā kursa studenšu simboliskajā izlasē.

Par gada komandu, tāpat kā "Trīs zvaigžņu balvā", kļuva Latvijas vīriešu volejbola izlase, kas pēc 26 gadu pārtraukuma spēlēja Eiropas čempionāta finālturnīrā, iekļūstot astotdaļfinālā.

Par gada pludmales duetu tika atzīta Anastasija Kravčenoka un Tīna Graudiņa, kuras izcīnīja ceturto vietu Tokijas olimpiskajās spēlēs, Eiropas meistarsacīkstēs, kā arī divos Pasaules tūres četru zvaigžņu turnīros. Graudiņa gada nogalē "Trīs zvaigžņu balvā 2021" tika atzīta arī par Latvijas gada sportisti. Tāpat viņa Dienvidkalifornijas Universitātes komandas "Trojans" rindās uzvarēja NCAA čempionātā, kļūstot par pirmo Latvijas volejbola un pludmales volejbola vēsturē, kam tas ir izdevies.

Par gada uzlecošo zvaigzni tika atzīts Latvijas volejbola izlases diagonālais spēlētājs Kristers Dardzāns, kurš šosezon no SK "Jēkabpils Lūši" ir pārcēlies uz Itālijas čempionāta līdervienību Perudžas "Sir Safety".

Šo piecu nomināciju noteikšanā tika ņemts vērā īpašas žūrijas, Latvijas Volejbola federācijas valdes un fanu balsojums. Fanu balsojumā, kas veidoja 40% no rezultāta, par labāko zāles volejbolistu tika atzīts Kristaps Šmits un volejbolisti – Paula Nikola Ņečiporuka, taču eksperti lēmums ietekmēja gala rezultātu un kopvērtējumā par labākajiem tika atzīti Deniss Petrovs un Marta Kamēlija Levinska.

Par gada treneri volejbolā tika atzīts igauņu speciālists Avo Kēls, kurš vadīja Latvijas vīriešu komandu Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā, bet par gada treneri pludmales volejbolā – brazīliešu treneris Gustavu Roša, kas ir Garaudiņas un Kravčenokas treneris arī šajā sezonā.

Par gada tiesnesi volejbolā kļuva Iļja Miņins, bet pludmales volejbolā – Egīls Tišanovs.

Gada sekretāres volejbolā tituls ir ticis Evitai Feldentālei, par gada sekretāri pludmales volejbolā ir kļuvusi Diāna Veikšāne, bet par gada notikumu jaunatnes volejbolā atzīta Mārča Obrumana vadītās Latvijas U-17 junioru izlases iekļūšana Eiropas čempionāta finālturnīrā un tur izcīnītā 8. vieta.

Ņemot vērā valstī pieņemto ārkārtas stāvokli, kā arī to, ka liela daļa balvu ieguvēji atrodas ārzemēs, tās tiks pasniegtas individuāli.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!