Foto: F64
Šajā nedēļas nogalē risināsies pirmais šāgada Latvijas pludmales volejbola čempionāta "Zelta OPEN" posms, kurā ar organizatoru piešķirtu "wild card" piedalīsies arī kamaniņu braucējs Mārtiņš Rubenis, informē sacensību rīkotāji.

Dalību pirmajā posmā pieteikuši 38 pludmales volejbola dueti. 18 no tiem jau iekļauti pamatturnīrā, bet pārējiem par iekļūšanu pamatsacensībās nāksies cīnīties kvalifikācijas turnīrā piektdien.

Divi pāri - kamaniņbraucējs Mārtiņš Rubenis un Kristians Marnics, kā arī lietuvieši Mariuss Vasiļauskas un Arturs Bekis pamatturnīrā startēs ar organizatoru piešķirtajām "wild card".

Turnīrā ar pirmo numuru izlikti Aigara Birzuļa audzēkņi Armands Āboliņš/Haralds Regža, ar otro Edgars Točs/Arnis Tunte, trešo – Raimonds Vilmanis/Kaspars Salmiņš. Favorītu vidū noteikti būs arī Igaunijas čempionāta pirmā posma trešās vietas ieguvēji Artūrs Kiseļevs un Ingars Ivanovs, kā arī Genādija Samoilova audzēkņi Rihards Finsters/Aleksandrs Solovejs. Igaunijas čempionāta pirmajā posmā otro vietu izcīnīja Jānis Sakniņš un Toms Benjavs, arī viņi noteikti pretendēs uz uzvaru "Zelta OPEN" pirmajā šīs sezonas posmā. Tāpat kā pagājušajā sezonā kopā spēlēs Andris Krūmiņš un Klāvs Zaļkalns, arī no viņiem varam gaidīt labu sniegumu.

Jau piektdien no pulksten 10.45 Jūrmalā, Dzintaru pludmalē risināsies kvalifikācijas turnīrs, kurā 20 dueti cīnīsies par sešām ceļazīmēm uz pamatturnīru, savukārt jau sestdien no pulksten 9.45 tiks izspēlētas pirmās pamatturnīra kārtas. Izšķirošie notikumi risināsies svētdien, kad paredzēti divi ceturtdaļfināli, divi pusfināli, spēle par trešo vietu un fināls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!