Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas pludmales volejbolistes Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka sestdien cieta zaudējumu Šveicē notiekošā Pasaules kausa triju zvaigžņu posma izslēgšanas turnīra otrajā kārtā jeb astotdaļfinālā.

Ar 11. numuru izliktās Latvijas sportistes ar rezultātu 0-2 (18:21, 14:21) zaudēja ķīnietēm Faņai Vanai un Sjiņji Sjai, kurām ticis trešais numurs. Līdz ar to Latvijas sportistes turnīru noslēdza dalītā devītā vietā.

Jau ziņots, ka Graudiņa/Kravčenoka pirmajā mačā ar 2-0 (21:17, 21:18) pārspēja Amarantu Fernandesu Navarro un Anhelu Lovato Errero, kuras turnīrā izliktas ar 22. numuru. Savukārt otrajā mačā viņas cīņā par pirmo vietu F apakšgrupā ar 2-1 (21:19, 25:27, 15:9) uzvarēja Ukrainas pārstāves Valentīnu Davidovu un Jevgeņiju Ščipakovu, kuras izliktas ar sesto numuru.

Līdz ar to Graudiņa/Kravčenoka izslēgšanas turnīru sāks no otrās kārtas. Duetam Graudiņa/Kravčenoka šis bija pirmais turnīrs kopš janvāra, kad Čehijā izdevās iegūt sudrabu Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) "Masters" kategorijas sacensībās. Ikdienā Graudiņa studē ASV.

Kā vēstīts, vīru sacensībās Rihards Finsters un Aleksandrs Solovejs cieta divus zaudējumus un turnīru noslēdza dalītā 25. vietā.

Pamatturnīrā piedalījās 32 dueti, kuri sadalīti astoņās apakšgrupās. Vispirms savā starpā tikās grupas pirmā un ceturtā, kā arī otrā un trešā komanda, bet pēc tam spēkus samēroja abu maču uzvarētāji, kā arī zaudētāji. Abās spēlēs uzvarējusī komanda automātiski sasniedz izslēgšanas turnīra otro kārtu, vienības, kas guvušas pa vienai uzvarai, iekļūst izslēgšanas sacensību pirmajā kārtā, bet abos mačos zaudējušajam pārim sacensības jānoslēdz. Šāds sacensību formāts daļā Pasaules kausa posmu tika ieviests pērn.

Lucernā norisinās Pasaules kausa triju zvaigžņu turnīrs. Kalendāra nozīmīgākajām sacensībām - pasaules čempionātam, "Major" posmiem un sezonas noslēguma finālturnīram - ir piecas zvaigznes. Kādreizējiem "Grand Slam" posmiem ir četras zvaigznes, kamēr zemāka līmeņa turnīriem - no vienas līdz trim zvaigznēm.

Tikmēr vienas zvaigznes turnīru Bangkokā noslēgušas Marta Ozoliņa un Agnese Caica, kuras cieta zaudējumu ceturtdaļfinālā un sacensības noslēdza dalītā piektā vietā. Sacensībās ar astoto numuru izliktās latvietes ceturtdaļfinālā ar rezultātu 0-2 (21:23, 15:21) piekāpās kanādietēm Meganai un Nikolai Maknamarām, kuras izsētas ar 13. numuru.

Pirms tam izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā Latvijas duets ar rezultātu 2-1 (21:12, 21:13, 15:6) apspēlēja zviedrietes Tadvu Jokenu un Sīgridu Simonsoni, kurām bija ticis sestais numurs.

Kā vēstīts, latvietes latvietes A grupas pirmajā mačā ar 2-0 (21:18, 21:8) pārspēja kanādietes Elēnu Rankūru un Sāru Žannu Menjē-Bedāru, kurām piešķirts devītais numurs. Savukārt cīņā par pirmo vietu grupā un automātisku vietu izslēgšanas turnīra otrajā kārtā Ozoliņa/Caica ar 0-2 (22:24, 13:21) piekāpās ar 16.numuru izliktajām austrālietēm Brī Skarboro un Aurorai Deivisai.

Ozoliņa/Caica vienā pludmales volejbola pārī apvienojās pirms šīs sezonas. Šajās sacensībās pamatturnīrā piedalās 16 dueti, kas sadalīti četrās apakšgrupās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!