Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš ceturtdien izcīnīja uzvaru un piedzīvoja zaŠveices pilsētā Gštādē notiekošā "Grand Slam" posma pamatsacensībās, bet otrs Latvijas duets Aleksandrs Samoilovs un Ruslans Sorokins zaudēja arī otrajā P grupas mačā.

Ar 13.numuru izliktie Pļaviņš un Šmēdiņš M apakšgrupas pirmās kārtas spēlē ar 2-1 (21:19, 17:21, 15:8) uzvarēja brazīliešus Roniju Feramentu un Pedru Salgadu, kas izlikti ar 20.numuru, bet vakara spēlē ar 0-2 (16:21, 19:21) piepāpās krieviem Juriju Bogatovu un Sergeju Prokopjevu, kuri izlikti ar 29.numuru. Piektdien mūsējiem būs jācīnās ar olimpiskajiem čempioniem amerikāņiem Todu Rodžersu un Filipu Dalhauzeru, kuriem turnīra ceturtais numurs.

Savukārt ar 26.numuru izliktie Aleksandrs Samoilovs un Ruslans Sorokins P apakšgrupas pirmās kārtas cīņā ar 1-2 (16:21, 21:17, 11:15) piekāpās vāciešiem Davidam Klempereram un Erikam Korengam, kuri izlikti ar septīto numuru, un otrajā mačā zaudēja arī  šveiciešiem Sašam Heijeram un Sebastjanam Ševaljē - 1-2 (16:21, 21:19, 11:15), kuriem turnīra desmitais numurs. Piektdien trešo grupas spēli Samoilovs/Sorokins aizvadīs pret itāļiem Paolo Ingroso un Mateo Ingroso, kuri izlikti ar 23.numuru un tāpat kā Latvijas duets šai posmā piedzīvojuši līdz šim divus zaudējumus. šai mačā kļūs zināms, vai Latvijas sportistiem izdosies iekļūt nākamajā sacensību kārtā.

Kā ziņots, Samoilovs/Sorokins dalību turnīrā uzsāka no kvalifikācijas sacensībām, abās kārtās ar identisku rezultātu - 2-0 (21:13, 21:17) - uzvarot šveiciešus Andreasu Suteru un Romēnu Suteru, kuri kvalifikācijā bija izlikti ar 31.numuru, un kanādiešus Džošu Binstoku un Ričardu van Huizenu, kuri bija izlikti ar 18.numuru.

Tikmēr Latvijas vadošais sieviešu pāris Inguna Minusa un Inese Jursone pēc vairākām pēdējā laikā piedzīvotajām neveiksmēm šajā turnīrā nepiedalās.

"Grand Slam" turnīrā 32 pamatturnīra pāri sadalīti astoņās grupās, pa četriem katrā. Grupu turnīrā katrs duets ar katru izspēlē pa mačam savā apakšgrupā, un, lai turpinātu cīņu par titulu, ir jāieņem vismaz trešā vieta.

Grupas uzvarētājs automātiski garantēs sev vietu labāko 16 dalībnieku skaitā, bet katras apakšgrupas otrās un trešās vietas ieguvēji aizvadīs cīņas ar citu grupu šo pašu vietu ieguvējiem. Tam volejbolistu duetam, kas apakšgrupā būs palicis ceturtajā vietā, turnīrs būs beidzies ar dalītu 25.-32.vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!