Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš sestdien piedzīvoja zaudējumu Klāgenfurtē notiekošā "Grand Slam" posma izslēgšanas turnīra otrās kārtas mačā.

Turnīrā ar 20.numuru izliktie latvieši ar rezultātu 1-2 (15:21, 21:15, 13:15) piekāpās norvēģiem Tarji Skārlunnam un Martinam Spinnangram, kuriem turnīrā ir 21.numurs.

Līdz ar to Pļaviņš/Šmēdiņš sacensības noslēdza dalītā devītajā vietā.

Kā ziņots, vēl viens Latvijas duets Aleksandrs Samoilovs un Ruslans Sorokins, kurš bija izlikts ar 22.numuru, izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā ar 0-2 (18:21, 11:21) piekāpās itāļiem Daniēlem Lupo un Paolo Nikolai, kuri izlikti ar 16.numuru.

Samoilovs/Sorokins turnīru noslēdza dalītā 17.vietā.

Kā ziņots, grupu turnīrā Samoilovs/Sorokins O apakšgrupā ar vienu uzvaru trijās spēlēs ierindojās trešajā vietā, bet Pļaviņš/Šmēdiņš ar trijiem panākumiem izcīnīja pirmo vietu M apakšgrupā un automātiski nodrošināja sev vietu izslēgšanas spēļu otrajā kārtā.

"Grand Slam" turnīrā 32 pamatturnīra pāri bija sadalīti astoņās grupās, pa četriem katrā. Grupu turnīrā katrs duets ar katru izspēlēja pa mačam savā apakšgrupā, un, lai turpinātu cīņu par titulu, bija jāieņem vismaz trešā vieta.

Grupas uzvarētājs automātiski garantēja sev vietu labāko 16 dalībnieku skaitā, bet katras apakšgrupas otrās un trešās vietas ieguvēji aizvadīs cīņas ar citu grupu šo pašu vietu ieguvējiem. Tam volejbolistu duetam, kas apakšgrupā palicis ceturtajā vietā, turnīrs beidzies ar dalītu 25.-32.vietu.

Kā ziņots, kvalifikāciju nepārvarēja divi citi Latvijas pāri - vīriešu sacensībās otrajā spēlē zaudēja Toms Šmēdiņš un Artis Caics, bet sievietēm otrajā cīņā neveiksmi cieta Inguna Minusa/Inese Jursone.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!