Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš/ Edgars Točs trešdien, 6. oktobrī, ar zaudējumu sāka pasaules tūres finālturnīru, kas notiek Itālijā, Kaljāri.

Priekšsacīkšu A grupas pirmajā spēlē Pļaviņš/ Točs ar 0-2 (19:21, 16:21) piekāpās amerikāņiem Džeikam Gibam/Teileram Krabam.

Pirmā seta vidū Latvijas duetam bija četru punktu pārsvars, bet drīz pēc pārtraukuma amerikāņi atspēlējās un izvirzījās vadībā ar 17:15. Pļaviņam/ Točam atspēlēties neizdevās, un pirmais sets tika zaudēts ar 19:21. Otrajā setā amerikāņi pirmie izvirzījās vadībā, bet Pļaviņš/ Točs panāca 10:10. Otrā seta otrajā daļā pārāki bija amerikāņi, svinot uzvaru visā mačā divos setos.

Pļaviņš/Točs sacensībās piedalās ar īpašo ielūgumu un pasaules rangā ir viszemāk no desmit pāriem, kuri piedalās finālsacensībās. Vēl A grupā ceturtdien Pļaviņš/ Točs tiksies ar itāļiem Danieli Lupo un Paolo Nikolai, kā arī pret Ondržeju Perušiču un Davidu Šveineru no Čehijas. Piektdien notiks Latvijas dueta pēdējais grupas mačs ar nīderlandiešiem Stēfenu van de Feldi un Kristiānu Vārenhorstu.

Abu grupu uzvarētāji uzreiz iekļūs pusfinālā, bet otro un trešo vietu ieguvēji ceturtdaļfinālā cīnīsies par divām ceļazīmēm uz pusfinālu. Divu pēdējo vietu ieguvējiem grupās sacensības būs beigušās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!