Foto: FIVB
Latvijas pludmales volejbola duets Mārtiņš Pļaviņš/ Edgars Točs ar divām uzvarām ceturtdien, 19. septembrī, Ķīnā turpināja Tokijas olimpisko spēļu kvalifikāciju, bet atlases turnīra otrajā fāzē zaudējums un uzvara dāmu duetam Anastasijai Kravčenokai/ Tīnai Graudiņai.

Vīriešu duetu sacensību otrajā fāzē Pļaviņš/ Točs H grupā ar 2-0 (21:19, 21:17) pārspēja spāņus Pavlo Ereru/ Adrianu Gaviru, bet pēc tam spraigā cīņā ar 2-1 (21:13, 17:21, 22:20) uzvarēja poļus Pjotru Kantoru/ Bartošu Losjaku.

Līdz ar to Latvijas duets nodrošinājis sev dalību grupu turnīru trešajā fāzē.

Savukārt sieviešu sacensībās savu likteni vēl jāgaida Kravčenokai/ Graudiņai, kurām uzvara un zaudējums pagaidām negarantē vietu nākamajā kārtā. Dienas pirmajā spēlē Latvijas duets dramatiskā cīņā ar 1-2 (20:22, 18:21, 26:28) zaudēja Ķīnas duetam Faņai Vanai/ Sjinji Sja, bet tad ar 2-0 (21:18, 21:16) pārspēja Nīderlandes duetu Sannu Keizeri/ Madeleinu Mepelinku.

No grupas nākamajā fāzē iekļūst divas komandas, līdz ar to Latvijas duetam, lai zinātu savu likteni, bija jāgaida uz Ķīnas un Nīderlandes pāru dueļa iznākumu. Tajā ar 2-0 (19:21, 18:21) uzvarēja Ķīnas pāris, tādējādi Graudiņa/ Kravčenoka savā grupā ieņēma otro vietu un turpinās cīņas nākamajā fāzē.

Tokijas olimpisko spēļu kvaifikācijas turnīrā izspēles kārtība ir atšķirīga no ierastajām sacensībām. Grupu sacensībām ir trīs etapi, kuros tiek noskaidroti pusfināla dalībnieki. Savukārt pusfināla spēļu uzvarētāji iegūts ceļazīmes uz Tokijas olimpiskajām spēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!