Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Aleksandrs Samoilovs trešdien Prāgā izcīnīja uzvaru Pasaules kausa (PK) trešā posma kvalifikācijas turnīra otrajā kārtā, informēja sacensību organizatori.
Pļaviņš un Samoilovs, kuri kvalifikācijas turnīra pirmajā kārtā bija brīvi no spēles, otrajā ar 2:0 (21:14, 21:16) uzvarēja Semu Bēmu un Kristoferu Makhūdžu no Austrālijas. Trešajā kārtā, kas būs izšķirošā par tikšanu sacensību pamatturnīrā, Pļaviņš un Samoilovs vēlāk trešdien tiksies ar Vācijas volejbolistiem Keju Matisiku un Štefanu Ūmanu.

Savukārt brāļi Toms un Jānis Šmēdiņi piedzīvoja zaudējumu, otrajā kvalifikācijas kārtā ar 0:2 (14:21, 16:21) zaudējot Jaroslavam Koškarevam un Sergejam Prokopjevam no Krievijas. Viņi izstājās no tālākas cīņas par tikšanu pamatturnīrā. Kvalifikācijas pirmajā kārtā Šmēdiņi ar 2:0 (21:17, 21:15) pārspēja Serbijas duetu Antoniču un Tatiču.

Zaudējums kvalifikācijas otrajā kārtā Šmēdiņus ierindoja dalītā 41. vietā.

Prāgā startēja arī brāļi Jānis un Mārtiņš Freidenfeldi, kuri pirmajā kvalifikācijas kārtā ar 0:2 (11:21, 10:21) zaudēja slovākiem Vargam un Litvam.

Pludmales volejbola PK 3. posms Prāgā vīriešu komandām risināsies līdz 11. maijam un sacensību balvu fonds ir 175 000 ASV dolāru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!