Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Aleksandrs Samoilovs spēruši platu soli Pekinas olimpisko spēļu virzienā, piektdien Maskavā notiekošajā IVB "Grand Slam" turnīrā apspēlējot vienu no spēcīgākajiem ASV duetiem Gibsu / Rozentālu (2:0), informē Latvijas Pludmales volejbola preses dienests.

Jau ziņojām, ka apakšgrupā latvieši izcīnīja trešo vietu, kas "play-off " fāzē pretiniekos viņiem deva ASV duetu Gipsu / Rozentālu. Spēli pret ASV duetu mūsu vīri aizvadīja ļoti pārliecinoši un maz kļūdoties uzvarēja ar 2:0 (27:25, 21:15).

Ar šo uzvaru Pļaviņš un Samoilovs spēruši platu soli Pekinas Olimpisko spēļu virzienā. Zaudējumu "play-off" pirmajā spēlē šodien piedzīvoja Japānas duets Asahi / Širatori, kas ir vieni no latviešu galvenajiem konkurentiem uz olimpisko ceļazīmi. Japānas duets ar 0:2 piekāpās Pasaules ranga līderiem Rikardo / Emanuelam.

Šobrīd Pļaviņš / Samoilovs Maskavā notiekošajā turnīrā nodrošinājuši vismaz dalītu 9. vietu un paprāvu punktu guvumu arī Pekinas olimpisko spēļu kvalifikācijas reitingā.

Sestdien spēlē par piekto vietu latviešiem pretī stāsies Ķīnas duets Ksū / Vū. Spēles sākums paredzēts pulksten 12.40 pēc Latvijas laika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!