Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs pēc savas sadarbības pārtraukšanas uzsver, ka viņi šķiras kā draugi, jo vairs nav pārliecināti par iespējām progresēt, spēlējot kopā, viņi atklāja Latvijas Volejbola federācijas preses dienestam.

Jau vēstīts, ka Pļaviņš/Točs paziņoja, ka pēc Pasaules tūres fināla oktobrī viņi pārtrauks savu sadarbību.

"Šķiramies kā draugi, nekāda naida nav, bet dažreiz labāk izšķirties. Mums ar Mārtiņu ir normālas attiecības. Bija vienošanās spēlēt kopā līdz olimpiskajām spēlēm, to mēs izdarījām un sasniedzām arī rezultātu," LVF citē Toča teikto. "Pirmajos turnīros bija augšupeja, pēc tam varbūt vairs negāja tik labi, bet tagad ir izaicinājumu laiks. Dažreiz viss jāpamaina, lai neiestagnē un viss iet uz priekšu. Uz pārmaiņām jāskatās no gaišās puses, tāpēc skatos pozitīvi. Domāju, ka turpinājumā arī sparingosim un aizvadīsim kādu treniņu kopā."

36 gadus vecais Pļaviņš stāstīja, ka, neraugoties uz savu vecumu, viņš ir gatavs jauniem izaicinājumiem, cīnoties vēl trīs gadus, lai tiktu uz Parīzes olimpiskajām spēlēm.

"Ceļazīmi uz olimpiskajām spēlēm izcīnījām 2019. gadā, bet kopš tā laika mums bija lejupslīde. Šogad rezultāti bija švaki, to varēja norakstīt uz traumām, bet emocionāli kaut kā likās… Vēl šodien ar Edgaru runājām, viņš teica, ka lēmums pareizs," skaidroja Pļaviņš. Man ir tikai viens mērķis - olimpiskās spēles. Nezinu, vai tagad ir pārliecība vienam par otru, ka mums iespējama komandas izaugsme, lai tiktu uz Parīzes spēlēm. Kad sākām spēlēt kopā, tad bija mērķis progresēt, likās, ka viss notiks un ir laba iespēja, taču tagad tās sajūtas vairs nav tādas. Bet mums abiem joprojām patīk pludmales volejbols. Ja būsim tīkla pretējās pusēs, tad varbūt būs cits azarts un emocijas, kas viņa un manu sportisko karjeru pavilks uz priekšu – bet to es vairāk saku par sevi. Lielākais izaicinājums ir būt labā formā. Gadi iet, bet jūtos labi, viss kārtībā, esmu gatavs cīnīties trīs gadus, gatavs jauniem izaicinājumiem."

Pļaviņs un Točs savu pirmo pilno sezonu kopā aizvadīja 2018. gadā, bet 2021. gadā Tokijas olimpiskajās spēlēs viņi sasniedza pusfinālu un ierindojās ceturtajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!