Foto: FIVB
Divu Latvijas vadošo duetu cīņā sestdien Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Pēda tradicionālajā "Saulkrastu kokteiļa" pludmales volejbola turnīra "Bigbank Open" pusfinālā spēja pieveikt Aleksandru Samoilovu un Jāni Šmēdiņu.

Šosezon ne pārāk veiksmīgi startējošie Pļaviņš un Pēda saspringtā cīņā pēdējos trīs Pasaules kausa "Grand Slam" posmos finālus sasniegušos Samoilovu un J.Šmēdiņu pārspēja ar rezultātu 2-1 (22:20, 18:21, 15:10).
Otrajā pusfinālā trešais Latvijas vadošais duets Toms Šmēdiņš un Ruslans Sorokins dramatiskā cīņā ar 2-1 (21:8, 24:26, 19:17) pieveica kanādiešus Benu Sekstonu un Čeimu Šelku.

Savukārt fināls un mačs par trešo vietu tiks aizvadīti vēlu sestdienas vakarā.

Pamatturnīrā pirmajās divās kārtās bez zaudējumiem sacentās tieši šie četri dueti, bet trešajā kārtā jau tie spēkojās savā starpā. Šajās cīņās Samoilovs/J.Šmēdiņš ar 2-0 (21:18, 21:14) pārspēja kanādiešus, bet T.Šmēdiņš/Sorokins ar 2-1 (21:17, 27:29, 15:12) pārspēja Pēdu un Pļaviņu.
Līdz ar to zaudējumus piedzīvojušajiem duetiem pa "zaudētāju zaru" nācās aizvadīt vēl pa vienai cīņai, tomēr arī tajās viņi tika pie panākumiem, kvalificējoties pusfinālam.

Kā ziņots, šī gada "Saulkrastu kokteiļa" turnīrā ir lielākais balvu fonds Latvijas pludmales volejbola sacensību vēsturē.

Nākamajā nedēļā visi vadošie dueti piedalīsies Polijā notiekošajā pasaules čempionātā, kurā T.Šmēdiņš/Sorokins un Samoilovs/J.Šmēdiņš savstarpēji tiksies arī apakšgrupā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!