Pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Aleksandrs Samoilovs trešdien Maskavā guva uzvaru kvalifikācijas spēlē un iekļuva "Grand Slam" turnīra pamatsacensībās, liecina organizatoru informācija.
Latvijas pāris kvalifikāciju sāka no otrās kārtas, kur vienīgajā un izšķirošajā cīņā ar 2:0 (21:17, 21:17) pārspēja Francijas komandu Endijs Sess/Kevins Sess.

Pamatturnīrs sāksies ar spēlēm grupās, kuru sastāvi vēl nav nosaukti. Pļaviņš/Samoilovs cīnās arī par ieskaites punktiem, lai saglabātu tiesības piedalīties Pekinas olimpisko spēļu turnīrā.

Jau ziņots, ka ar zaudējumu "Grand Slam" pamatturnīru sāka Inguna Minusa un Inese Jursone. Grupu turnīra pirmajā kārtā latvietes ar 0:2 (14:21, 25:27) zaudēja Grieķijas komandai Karantasiu/Arvaniti, kas sacensībās izlikta ar 7. numuru.

Vēlāk trešdien Minusa/Jursone aizvadīs otru grupas turnīra cīņu, tiekoties ar Krievijas duetu Bratkova/Ukulova.

Turnīrs Maskavā ir ceturtās no sešām sezonas "Grand Slam" sacensībām. Līdzīgi turnīri ar 300 000 ASV dolāru lielu balvu fondu notiks vēl Gštādā un Klāgenfurtē. Atšķirībā no Pasaules kausa posmiem "Grand Slam" turnīros ir gan lielākas prēmijas, gan var nopelnīt vairāk reitinga punktu, kas nepieciešami, lai iekļūtu Pekinas olimpisko spēļu dalībnieku pulkā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!