Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Mārtiņš Pļaviņš piektdien izcīnīja uzvaru Maskavas "Grand Slam" turnīra trešajā mačā un iekļuva izslēgšanas spēlēs.

Savas apakšgrupas trešajā mačā Latvijas duets ar rezultātu 2-1(13:21, 21:17, 15:12) pieveica spāņus Inosensio Lario/Adrianam Gaviram, kuri tāpat kā latvieši pirmajās divās spēlēs piedzīvoja zaudējumus.

Pļaviņa/Samoilova pretinieki izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā noskaidrosies izlozē.

Jau ziņots, ka sacensības Pļaviņš/Samoilovs uzsāka no kvalifikācijas, kur pirmā kārta viņiem bija brīva, bet otrajā mačā ar 2-0 (21:17, 21:17) tika pieveikts Francijas duets Endijs Sē un Kevins Sē.

Pirmajā apakšgrupas mačā Latvijas pāris ar rezultātu 0-2 (15:21, 12:21) piekāpās amerikāņiem Metjū Fūrbringeram/Keisijam Dženingam, savukārt otrajā spēlē ar 1-2 (21:19, 17:19, 11:15) piekāpās mājiniekiem Dmitrijam Barsukam/Igoram Kolodinskim.

"Grand Slam" turnīros ir citāda izspēles sistēma nekā FIVB Pasaules kausa posmos. 32 pamatturnīra pāri tiek sadalīti astoņās grupās - pa četriem pāriem katrā. Lai turpinātu dalību turnīrā, ir jāieņem vismaz trešā vieta grupā. Grupas uzvarētājs uzreiz nodrošina vietu 16 labāko skaitā, bet otrās un trešās vietas ieguvēji aizvada vienas kārtas izslēgšanas cīņu ar pārējo grupu otro un trešo vietu ieguvējiem. Ceturtajā vietā esošās komandas turnīru noslēdz dalītā 25.-32.vietā. Izslēgšanas spēlēs cīņa nenorisinās pēc "divmīnus" sistēmas, kā tas ir Pasaules kausa posmos - pēc grupu turnīra zaudējums nozīmē turnīra beigas, kas gan neattiecas uz pusfināliem, jo notiek arī cīņa par trešo vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!