Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbola duets Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš piektdien iekļuva Brazīlijā notiekošo Pasaules kausa finālsacensību pusfinālā.


A apakšgrupas pēdējā spēlē ar ceturto numuru izliktie Pļaviņš/Šmēdiņs ar rezultātu 1-2 (21:13, 19:21, 14:16) zaudēja turnīra galvenajiem favorītiem Alisonam Čeruti/Emanuelam Regu no Brazīlijas (1.). Neraugoties uz zaudējumu, latvieši apakšgrupā izcīnīja pirmo vietu un sestdien aizvadīs pusfināla cīņu.

Atgādinām, ka pirmajā spēlē latvieši ar 2-0 (22:20, 21:13) pārspēja Venecuēlas pārstāvjus Džeksonu Enrikesu un Leonardu Aleksisu Kolinu Čourio (8.), otrajā cīņā ar rezultātu 2-0 (21:18, 21:10) pieveica Šveices duetu Sebastjanu Ševaljē/Filipu Gabatūleru (5.), bet priekšpēdējā priekšsacīkšu spēlē ar 2-0 (21:15, 21:12) uzvarēja japāņus Šinpei Aoki/Masaši Ogava (9.)


Pasaules kausa finālā startē planētas desmit labākie pāri gan vīriešu, gan sieviešu sacensībās. Desmit komandas sadalītas divās apakšgrupās, diviem labākajiem duetiem kvalificējoties pusfinālam.

Latviju šajā turnīrā pārstāv Londonas olimpisko spēļu bronzas medaļnieki Pļaviņš un Šmēdiņš, lai gan šajā sezonā viņi nespēlē vairs kopā. Pēc ilgām diskusijām Latvijas Volejbola federācija (LVF) nolēma, ka Pasaules kausa finālā spēlēs Pļaviņš/ Šmēdiņš, jo turnīrā tiek pārstāvēta valsts nevis atsevišķi duets.

Turnīra balvu fonds ir 300 000 ASV dolāri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!