Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbola duets Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs otrdien Maskavā notiekošā Eiropas čempionāta pirmajā spēlē ar rezultātu 2-0 (21:17, 21:10) pārspēja krievus Ruslanu Bikanovu un Valēriju Samodaju.

Latvieši A grupas pirmā mača iesākumā izvirzījās vadībā ar 8:6, bet tehniskajā pārtraukumā jau devās ar trīs punktu pārsvaru (12;9). Krievi vēlāk rezultātu izlīdzināja 16:16, taču galotni Točs un Pļaviņš aizvadīja veiksmīgi. Otrajā setā latvieši droši pārsvaru panāca ātrāk (5:2), bet izskaņā dominēja laukumā un izcīnīja pārliecinošu uzvaru.

A apakšgrupā spēlē arī norvēģi Andreass Mols un Kristians Sorums un austrieši Aleksandrs Hubers un Kristofs Dreslers. Trešdien Pļaviņš/Točs tiksies ar austriešiem, bet ceturtdien – ar norvēģiem.

Pļaviņš/Točs Eiropas čempionātā izlikti ar 16. numuru, bet viņu šodienas pretiniekiem piešķirts 17. numurs. Mols/Sorums izlikti kā galvenie favorīti.

Vēlāk otrdien Eiropas čempionātu uzsāks arī citi Latvijas dueti Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš un Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka.

Samoilovs/Šmēdiņš spēlēs pret serbiem Lazaru Kolariču/Stefanu Bastu, Austrijas duetu Robinu Zeidlu/Filipu Valleru un Konstantīnu Semjonovu/Iļju Ļešukovu no Krievijas. Savukārt Graudiņas/Kravčenokas pretinieces būs mājinieces Jekaterina Birlova/Jevgēņija Ukolova, Kinga Vojtasika/Katažina Kocioleka no Polijas un šveicietis Laura Kaluri/Dunja Gersone.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!