Foto: cev.lu

Latvijas pludmales volejbola pāris Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs piektdien Nīderlandē izcīnīja uzvaru Eiropas čempionāta (EČ) pirmajā izslēgšanas spēlē, nodrošinot vietu astotdaļfinālā, bet Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš tās pašas dienas vakarā aizvadīja savu astotdaļfināla spēli un svinēja uzvaru.

Turnīrā ar 11. numuru izliktie Pļaviņš/Točs pirmajā izslēgšanas spēļu kārtā ar 2-0 (21:14, 21:14) uzvarēja ar 21. numuru izliktos krievus Maksimu Sivolapu un Artjomu Jarzutkinu.

Pirmo setu Latvijas duets uzvarēja pārliecinoši. Arī otrajā Pļaviņam/Točam izdevās iegūt solīdu pārsvaru, kas tika noturēts. Līdz ar to latviešu sportisti sasniedza astotdaļfinālu.

Ar septīto numuru izliktie Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš jau pēc grupu turnīra nodrošināja dalību astotdaļfinālā, un tajā piektdien vakarā ar 2-0 (21:19, 21:18) uzvarēja poļus Mariušu Prudelu un Jakubu Šalankeviču (14.).

Gan pirmajā, gan otrajā setā cīņa bija spraiga. Otrajā spēles nogrieznī spēle ritēja punkts punktā, taču tā beigu daļā Latvijas pāris veica nepieciešamo atrāvienu un izcīnīja uzvaru, iekļūstot ceturtdaļfinālā.

Sieviešu turnīrā grupu sacensības nepārvarēja Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka, kuras trīs mačos tika pie vienas uzvaras. Lai sasniegtu izslēgšanas sacensības, Latvijas pārstāvēm pietrūka tikai viena uzvarēta izspēle. Līdz ar to Graudiņa/Kravčenoka Eiropas čempionātu noslēdza dalītā 25. vietā.

Eiropas čempionāts, kas ilgs līdz svētdienai, notiek četrās Nīderlandes pilsētās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!