Foto: F64

Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs svētdien trīs setu trillerī uzvarēja sīvākos konkurentus Aleksandru Samoilovu/Jāni Šmēdiņu un svinēja panākumu Latvijas čempionāta (LČ) otrajā posmā Ventspilī.

Svētdien vīru finālā savā starpā tikās abi vadošie Latvijas dueti Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs un Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš. Viņi sacensībās bija izlikti ar attiecīgi pirmo un otro numuru.

Pļaviņš/Točs ar 2-1 (21:17, 16:21, 15:13) uzvarēja Samoilovu/Šmēdiņu.

Spēle iesākās līdzīgi 3:3 un tikpat sīvi ritēja līdz pat seta beigām. Toča spēcīgs sitiens duetu izvirzīja vadībā ar 8:5, bet vēlāk pretinieku kļūdas serves uzņemšanā deva jau četru punktu pārsvaru - 10:6. Turnīra otrais numurs regulāri spēja pietuvoties līdz viena vai divu punktu deficītam. Šmēdiņam seta galotnē padevās neprecīzs sitiens (12:16), bet neilgi pēc tam ar veiksmīgām darbībām aizsardzībā izdevās panākt neizšķirtu 17:17. Uzvaras punktu ar sitienu gar līniju guva Pļaviņš.

Otrā seta ievadā Pļaviņš kļūdījās serves uzņemšanā - 3:6. Līdz pat seta beigām Samoilovs/Šmēdiņš bija vadībā ar 3-4 punktu pārsvaru, galotnē panākot 20:15. Pļaviņš ar precīzu uzbrukumu vienu punktu atspēlēja, bet brīdi pēc tam Šmēdiņš izlīdzināja rezultātu setos.

Trešā seta sākumā vadībā bija Samoilovs/Šmēdiņš, bet pretinieki izlīdzinājumu panāca pēc 12.punkta - 6:6. Seta beigās Pļaviņš/Točs jau bija vadībā ar 13:11, bet pretinieki pietuvojās līdz -1 (13:14). Turnīra favorīti uzvarēja jau nākamajā izspēlē, kad Točs ar māņu sitienu pa diognāli guva uzvaru nesošo punktu.

Pļaviņš/Točs pirms dalības Tokijas olimpiskajās spēlēs vēl plāno piedalīties vienā Pasaules tūres posmā.

Cīņā par trešo vietu Lietuvas pāris Patriks Stankevičs/Audrius Knašas, kuriem bija piešķirts piektais numurs, ar 2-0 (21:12, 21:8) pārliecinoši uzvarēja Artūru Rinkeviču/Ardi Bedrīti, kuri sacensībās bija izlikti ar trešo numuru.

Dāmu konkurencē finālā Latvijas vadošais duets Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka ar 2-0 (21:17, 21:15) uzvarēja lietuvietes Moniku Paulikieni un Urti Andrukaiti, kurām bija piešķirts sestais numurus.

Bronzu divos setos izcīnīja otro numuru saņēmušās lietuvietes Ieva Dumbauskaite un Gerda Grudzinskaite.

Graudiņa/Kravčenoka šīs sezonas pirmajā posmā dāmu konkurencē nezaudēja nevienu setu.

Šovasar norisināsies Tokijas olimpiskās spēles, kur sieviešu un vīriešu pludmales volejbola turnīrā būs pārstāvēta arī Latvija. Tādējādi labākās komandas ne vienmēr varēs piedalīties "ERGO Open" posmos.

Latvijas čempionāta sezona dažas dienas pirms Jāņiem iesākās Saulkrastos, kur sacensības noritēja tikai vīru konkurencē. Pirmā posma finālā Pļaviņš/Točs divos setos uzvarēja lietuviešus Artūru Vasiļjevu/Robertu Juhņeviču.

Pēc posma Ventspilī pludmales volejbolisti trešo posmu aizvadīs Cēsīs (16.-18.jūlijs), Jūrmalā (23.-25.jūlijs) un Liepājā (20.-22.augusts). Visos atlikušajos etapos piedalīsies arī dāmas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!