Foto: FIVB
Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs ceturtdien Sočos Pasaules tūres četru zvaigžņu turnīru sāka ar uzvaru, tādējādi viņiem garantēta vieta izslēgšanas spēlēs, savukārt Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš pirmajā apakšgrupas turnīra spēlē piedzīvoja zaudējumu.

Ar astoto numuru pamatturnīrā izliktie Pļaviņš/Točs pirmajā H grupas spēlē ar 2-0 (28:26, 22:20) uzvarēja šveiciešus Marko Kratigeru/Florianu Brēeru, kuriem piešķirts 25.numurs.

Uzvara pirmajā spēlē Latvijas duetam garantējusi vietu izslēgšanas spēlēs. Gadījumā, ja izdosies uzvarēt arī otrā apakšgrupas spēlē, viņi izslēgšanas turnīru varēs sākt no otrās kārtas.

Tikmēr turnīrā ar 21.numuru izliktie Samoilovs/Šmēdiņš E apakšgrupas pirmajā spēlē ar 0-2 (10:21, 15:21) piekāpās amerikāņiem Nikolasam Lusenam/Filipam Dalhauzeram, kuriem piešķirts 12.numurs.

Lai iekļūtu izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā, Samoilovam un Šmēdiņam otrajā apakšgrupas spēlē jāizcīna uzvara.

Jau ziņots, ka Latvijas pludmales volejbolistes Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka ceturtdien Krievijā ar uzvaru sāka Pasaules tūres četru zvaigžņu posma pamatturnīru.

Graudiņa/Kravčenoka, kuras izsētas ar desmito numuru, G grupas pirmajā spēlē ar 2-0 (21:17, 21:15) uzvarēja Japānas duetu Miki Išī un Megumi Murakami, kurām ticis 23.numurs.

Uzvarot G grupas pirmajā spēlē, Latvijas pludmales volejbolistes nodrošinājušas vietu izslēgšanas spēlēs.

Turnīrs Sočos beigsies svētdien.

Graudiņa/Kravčenoka, kā arī Pļaviņš/Točs Latvijai jau ir nopelnījuši pa vienai ceļazīmei uz Tokijas olimpiskajām spēlēm, bet labas iespējas kvalificēties Tokijai ir arī Samoilovam/Šmēdiņam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!