Foto: F64

Latvijas pludmales volejbola dueti Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs un Varvara Brailko/Anete Namiķe svētdien Tallinā triumfēja Igaunijas kausa otrā posma sacensībās.

Pļaviņš/Točs finālā ar rezultātu 2-1 (21:11, 18:21, 18:16) pārspēja Igaunijas pirmo numuru Kusti Nelvaku/Martu Tisāru.

Pirms tam pusfinālā latvieši ar rezultātu 2-1 (21:19, 16:21, 16:14) guva virsroku pār somiem Jurki Nurminenu/Santeri Sirēnu.

Vēl no Latvijas pāriem ceturtdaļfinālā apstājās brāļi Aleksandrs un Mihails Samoilovi, kuri ikdienā kopā nespēlē, kā arī Arnis Reliņš/Ardis Daniels Bedrītis, kurus apturēja Pļaviņš ar Toču. Ceturtdaļfinālam nekvalificējās Aleksandrs Solovejs/Ralfs Namiķis un Rihards Finsters/Rūdolfs Stankevičs.

Tikmēr Brailko/Namiķe finālā ar 2-0 (21:18, 21:13) apspēlēja Eiropas čempioni Anastasiju Kravčenoku, kura spēlēja kopā ar lietuvieti Vīteni Vitkauskaiti.

Cīņā par trešo vietu Marta Ozolina/Luīze Skrastiņa ar 2-1 (19:21, 21:17, 15:9) uzveica igaunietes Renāti Piku/Jūditu Kuri-Pohomovu.

Pusfinālos Brailko/Namiķe divos setos uzvarēja otru Latvijas duetu, bet Kravčenoka ar pāriniecei pieveica igaunietes. Ārpus izslēgšanas turnīra palika Kristīne Briede/Krista Paegle.

Pirms divām nedēļām notika turnīrs Rakverē, kur Arnis Reliņš un Ardis Daniels Bedrītis izcīnīja otro vietu.

Latvijā pludmales volejbola sezona sāksies nākamajā nedēļas nogalē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!