Foto: Itar-Tass/Scanpix

Latvijas labākās pludmales volejbolistes Inguna Minusa un Inese Jursone nākamajā sezonā vairs nespēlēs vienā pārī, bet izveidos divus atsevišķus duetus ar cerību vienam no tiem kvalificēties Londonas Olimpiādei, pastāstīja Minusa.

Jursone nākamajā sezonā mēģinās spēlēt ar Anci Auziņu, savukārt Minusa savu pretinieci vēl nav simtprocentīgi sarunājusi, bet viņa cer, ka tā arī būs kāda jaunā sportiste.

Tāpat Minusa neizslēdz iespēju, ka varētu spēlēt pārī ar pieredzējušo Ingu Ikaunieci, ar kuru vienā Pasaules kausa posmā piedalījās arī pagājušajā sezonā.

Šādā veidā sportistes cer izveidot 4-5 volejbolistu grupu, kas trenēsies kopā uzsvaru liekot uz Kontinentālo kausu, jo tā būs pēdējā cerība vienam valsts pārim kvalificēties Olimpiādei.

"Akcents mums būs uz Kontinentālo kausu, jo tas ir palicis vienīgais veids, kā varam pacīnīties par Olimpisko ceļazīmi," stāstīja Minusa. "Pēc nedēļas vai pusotras sāksim visas kopā trenēties. Tad arī laiks rādīs, tas izdosies vai nē."

Londonas olimpiskajām spēlēm iespējams kvalificēties divos veidos - labākie pāri tajās dalību nodrošinās pēc pasaules ranga, bet vēl vienai Eiropas komandai būs iespējams sacensībās iekļūt caur Kontinentālo kausu, kam atlase sākās jau 2010.gadā, un Latvija pārvarējusi pirmās divas kārtas, sasniedzot pusfinālu, kas plānots maijā.

Tomēr šajās sacensībās izredzes uz panākumu var būt tikai tad, ja valstī ir divi spēcīgi dueti.

"Mūsu komandā organizatoriskās lietas uzņemsies Inese, jo man otra prioritāte ir Latvijas meiteņu junioru valstsvienība, kurā esmu galvenā trenere," teica Minusa. "Konflikta mūsu starpā nav, vienkārši abas saprotam, ka esam viena no otras nogurušas, turklāt pagājušajā gadā mūsu sadarbībai nebija rezultātu. Ir nepieciešams kaut ko pamainīt, un sliktāk noteikti nebūs, tikai citādāk."

Minusa atzina, ka cer saņemt Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) un Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) finansējumu, kaut pagājušajā sezonā pāris neizpildīja nevienu noteikto kritēriju.

"Ceru, viņi sapratīs, ka mums jāturpina startēt Kontinentālajā kausā, ko iesākām jau pirms diviem gadiem, turklāt šī ir iespēja kvalificēties Olimpiādei," stāstīja volejboliste, atzīstot, ka pagaidām gan dueti sezonai uzsāks gatavošanos par saviem līdzekļiem.

Tāpat nav iespējams prognozēt, cik daudzos Pasaules kausa posmos šogad startēs Latvijas volejbolistes. Vienīgi zināms, ka Minusai šī būs pēdējā sezona kā profesionālai sportistei, bet Jursone apņēmusies startēt arī pēc tam.

"Man ir laiks dot ceļu jaunajiem un palīdzēt viņiem sagatavoties profesionālajam sportam. Varbūt šosezon palīdzēšu jaunajām volejbolistēm iekļūt pasaules apritē," Minusa uzsvēra, ka sportu nepametīs. "Tāpat arī ģimene mani gaida."

Kā ziņots, pagājušajā sezonā Minusa un Jursone ne reizi nespēja pārvarēt Pasaules kausu posmu kvalifikāciju. Pasaules čempionātā Latvijas pludmales volejbolistes zaudēja visās trijās aizvadītajās spēlēs, bet Eiropas čempionātā viņas ierindojās 17.pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!