Foto: CEV
Latvijas pludmales volejbolisti Olivers Bulgačs/Dāvis Teteris ceturtdien Turcijā ar uzvaru uzsāka U-19 pasaules čempionāta pamatturnīru, pirmajā mačā pieveicot galvenos favorītus Sacitu Kurtu un Batuhanu Kuru.

Bulgačs/Teteris, kuri veiksmīgi pārvarēja trīs kvalifikācijas kārtas un pamatturnīrā izsēti ar pēdējo 32.numuru A apakšgrupas pirmajā spēlē ar pirmo numuru izsētos turkus pieveica divos setos - 22:20, 21:12.

Jau vēstīts, ka kvalifikācijas ar pirmajā kārtā Latvijas duets trīs setos ar 2-1 (21:15, 17:21, 15:9) pieveica ar 13.numuru izliktos ASV pludmales volejbolistus Keilebu Blanšetu un Tomasu Hērstu, otrajā kārtā ar 2-1 (21:17, 14:21, 15:13) tika uzvarēti ar ceturto numuru izliktie Kvintens Grenevolds un Mēss Sengers no Nīderlandes, bet trešajā kārtā Bulgačs/Teteris ar 2-0 (23:21, 21:11) pārspēja ungārus Mārtonu Udvarheji un Leventi Polgāru (5.).

Pie panākuma pirmajā spēlē tika arī ar 15.numuru izliktie Kristians Fokerots/Gustavs Auziņš, kuri B apakšgrupas mačā ar 21:5, 21:7 sagrāva puertorikāņus Franko Ignasio Rorku de la Torri un Danielu Timotiju Henvudu Rodrigesu, kuri izsēti ar 18.numuru.

Pamatturnīra apakšgrupas otro un trešo spēli abi Latvijas vīriešu dueti aizvadīs rīt.

Ar zaudējumu U-19 pasaules čempionātu ceturtdien uzsāka Latvijas pludmales volejbolistes Deniela Konstantinova/Līva Ēbere.

Latvijas pāris, kurš sacensībās izsēts ar 11.numuru pirmajā apakšgrupas mačā ar 1-2 (21:8, 17:21, 10:15) piekāpās slovēnietēm Živai Javornikai un Anjai Pukmeisterei, kuras izliktas ar 22.numuru.

Grupas otrajā mačā latvietes tiksies ar Anžela Derciju Tembi/Vaniu Presinu Žuzē Miambu no Mozambikas, kuras izliktas ar 27.numuru.

Rīt F apakšgrupas noslēdzošajā spēlē būs jātiekas ar polietēm

Malgorzatu Cježkovsku/Ursulu Lunio, kuras izsētas ar sesto numuru.

Jau vēstīts, ka sieviešu sacensību kvalifikācijā startēja arī Latvijas pludmales volejbolistes Denēva Šauberga-Lēpe/Kitija Martini-Ādamsone, kuras izstājās jau pirmajā kārtā, ar rezultātu 0-2 (14:21, 18:21) zaudējot somietēm Pinjai Jokelei/Sārai Sinisalo.

Pamatturnīra sacensības tiks spēlētās pēc grupu turnīra sistēmas, kurā komandas tiek sadalītas pa četrām komandām astoņās grupās. Pēc tam labākās trīs komandas katrā grupā turpinās sacensības pēc 24 vienmīnusa sistēmas, lai noteiktu labākos.

Jauniešu sacensībās, atšķirībā no pieaugušo turnīriem, arī treneriem ir iespēja būt klāt komandām spēles laikā uz soliņa un šoreiz Latvijas izlases treneru korpusā uz čempionātu devušies Atvars Vilde un Aleksandrs Solovejs.

Jau vēstīts, ka pirms dažām nedēļām Fokerots/Auziņš izcīnīja zelta medaļas Eiropas U-18 čempionātā, bet vasaras sākumā Fokerots pārī ar Artūru Rinkeviču izcīnīja sudraba medaļas Eiropas U-22 čempionātā. Tikmēr Bulgačs un Fokerots Eiropas U-20 čempionātā šovasar ierindojās devītajā vietā.

Savukārt sieviešu konkurencē Konstantīnova/Ēbere šovasar Eiropas U-20 čempionātā Turcijā izcīnīja sudraba medaļas, bet Eiropas U-18 čempionātā bija ceturtās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!