Foto: FIVB
Latvijas pludmales volejbolistu nākamie starptautiskie starti būs maija sākumā – Kontinentālās kausa izcīņas 3. kārtas turnīros. Vīri 2. un 3. maijā startēs Turcijas pilsētā Fethijē (Fethiye), bet dāmas 9. un 10. maijā spēlēs Kipras pilsētiņā Paralimni, informē Latvijas Volejbola federācija.

Šobrīd ir zināmi trīs dueti, kuri aizstāvās valsts krāsas. Vīriešiem uz Turciju dosies Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš, kuriem Fethijē būs sezonas pirmais starts. Savukārt otrs duets tiks noskaidrots otrdien pie pludmales volejbola centra "Brazīlija", kur plkst. 13 savā starpā mērosies spēkiem Mārtiņš Pļaviņš/Hermans Egleskalns un Aleksandrs Solovejs/Ruslans Sorokins. Cīņas uzvarētāji iegūs tiesības braukt uz Turciju.

Sievietēm abi dueti ir zināmi - uz Kipru dosies Alise Lece/Marta Ozoliņa un Inese Jursone/Tīna Graudiņa.

Vīriešiem būs jāspēlē pret Turcijas, Lielbritānijas un Horvātijas komandām, bet Latvijas pludmales volejbolistes sacentīsies ar Kipras, Nīderlandes un Somijas kolēģēm. Grupu uzvarētāji iekļūs Kontinentālās kausa izcīņas pusfinālā, kas tāpat kā fināls notiks 2016. gadā, savukārt otro un trešo vietu ieguvušās komandas cīņu turpinās 4. kārtā, kura tiks izspēlēta augustā/septembrī.

Kontinentālais kauss ir saistošs, noskaidrojot ne tikai spēcīgāko kontinenta pludmales volejebola nāciju, bet galvenokārt cīņā par olimpiskajām ceļazīmēm uz 2016. gada Riodežaneiro (Rio de Janeiro) olimpiskajām spēlēm. Pie ceļazīmes uz četrgades nozīmīgāko sporta forumu tiks Kontinentālā kausa fināla uzvarētāji, kuri kļūs zināmi 2016. gada jūnijā. Savukārt otrās un trešās vietas ieguvēji olimpisko sapni vēl varēs piepildīt Starpkontinentālajā finālturnīrā.

Olimpiskajās spēlēs startēs pa 24 duetiem vīriešiem un sievietēm. Vienu valsti katrā kategorijā varēs pārstāvēt ne vairāk par diviem pāriem. Izstrādātais kvalifikācijas nolikums paredz, ka pie olimpiskajām ceļazīmēm tiks 15 labākie pasaules ranga dueti, par atskaites punktu ņemot 2016. gada 13. jūniju. Automātiski ceļazīmi nodrošinās arī šī gada pasaules čempioni, kā arī piecas komandas, kuras nākamgad uzvarēs Kontitentālā kausa izcīņas turnīros savos kontinentos. Savukārt Starpkontinentālajā finālturnīrā tiks noskaidrotas vēl divi olimpiskie dueti. Viena vieta olimpiskajās spēlēs ir garantēta mājiniekiem - Brazīlijas volejbolistiem, kuri gan varēs cīnīties arī par otru ceļazīmi kā visi pārējie.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!