Latvijas pludmales volejbolisti Haralds Regža un Armands Āboliņš svētdien izcīnīja otro vietu Austrumeiropas Volejbola zonālās asociācijas (EEVZA) turnīra piektajā posmā EEVZA/"Zelta Open", kas risinājās Dzintaros.

Finālmačā Regža/Āboliņš ar rezultātu 0-2 (25:27, 13:21) piekāpās Krievijas duetam Jevgēņijam Romaškinam un Maksimam Hudjakovam.

Savukārt spēlē par trešo vietu latvieši Artūrs Kiseļevs un Klāvs Zaļkalns ar 2-0 (21:18, 21:19) uzvarēja igauņus Maksimu Petrovu un Valēriju Aleksejevu.

Pirms tam pusfināla cīņās Regža/Āboliņš ar rezultātu 2-0 (21:15, 21:16) pieveica Igaunijas duetu, bet Kiseļevs/Zaļkalns ar 1-2 (15:21, 33:31, 13:21) zaudēja krieviem.

Šogad EEVZA pludmales volejbola turnīrs tiek organizēts pirmo reizi.

Šajā turnīrā var piedalīties pludmales volejbolisti no visām EEVZA dalībvalstīm - Krievijas, Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Polijas, Ukrainas, Baltkrievijas un Azerbaidžānas.

Pagājušajā gadā jau tika organizēts līdzīgas sacensības - Krievijas atklātais čempionāts -, kurā uzvarēja Mārtiņš Pļaviņš/Aleksandrs Samoilovs. Šogad tika nolemts, ka šo turnīru var organizēt ikviena EEVZA dalībvalsts kā savas valsts atklāto čempionātu.

Sportisti, piedaloties šajās sacensībās, krāj punktus savas valsts reitingā.

EEVZA turnīrā ir pieci posmi, pēc kuriem norisināsies finālsacensības.

Izspēles sistēma katrā turnīrā tiek noteikta, ņemot vērā katras valsts čempionātu izspēles sistēmu.

Jau ziņots, ka turnīra trešajā posmā triumfēja Latvijas pludmales volejbolisti Toms Šmēdiņš un Artis Caics.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!