Foto: Publicitātes foto
Latvijas pludmales volejbolisti Haralds Regža un Armands Āboliņš sestdien pasaules junioru čempionātā spēlē piekāpās brazīliešu duetam, tādējādi sacensības noslēdzot piektajā vietā, portālu "Delfi" informēja Latvijas Volejbola federācijā.

Regža/Āboliņš otrajā pamatturnīra kārtā ar 0-2 (16-21;14-21) piekāpās sacensību otrajiem numuriem Vitoram Gonsalvešam Felipem un Markušam Karvalješam no Brazīlijas.

Jau vēstīts, ka Regža un Āboliņš piektdien izcīnīja uzvaru pasaules junioru čempionāta astotdaļfināla spēlē, garantējot vismaz piekto vietu sacensībās. Ar 24.numuru izliktais Latvijas duets astotdaļfināla mačā ar 2-0 (21:13, 21:18) pieveica kanādiešus Niku del Bjanko un Benu Čovu, kuri bija izlikti ar septīto numuru.

Zaudētājiem pēc mača turnīrs noslēdzās, bet latvieši iekļuva ceturtdaļfinālā, kurā sestdien tikās ar Brazīlijas duetu.

Apakšgrupu turnīrā Regža/Āboliņš sākotnēji ar 1-2 (20:22, 21:19, 11:15) piekāpās turnīra galvenajiem favorītiem - ar pirmo numuru izliktajiem kanādiešiem Denijam Demjaņenko un Geretam Mejam, bet otrajā cīņā ar 2-0 (21:17, 21:19) pārspēja itāļus Ticiāno Andreatu un Mikelu Barato, kas izlikti ar 12.numuru. Savukārt G apakšgrupas trešās kārtas cīņā Latvijas pāris ar rezultātu 2-0 (22:20, 23:21) pieveica ķīniešus Dzjasu Du/Dzjasjiņu Vu, kuriem turnīrā piešķirts 13.numurs.

G grupas noslēguma kopvērtējumā Latvijas duets ar divām uzvarām trijos mačos ieņēma otro vietu, kvalificējoties astotdaļfinālam, kurā iekļuva 16 no 24 pāriem.

Jau vēstīts, ka Regža/Āboliņš veiksmīgi pārvarēja kvalifikācijas sacensības, kad ar sesto numuru izliktie Latvijas sportisti ar rezultātu 2-0 (21:12, 21:14) pieveica austriešus Kristofu Dresleru un Fabianu Kandolfu, kuriem bija trešais numurs.

Regža/Āboliņš ir vienīgie Latvijas pārstāvji pasaules junioru čempionātā, kas notiek Kanādas pilsētā Halifaksā.

Jūlija nogalē Regža/Āboliņš izcīnīja otro vietu Eiropas čempionātā U-20 vecuma grupā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!