Foto: DELFI
Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš trešdien piedzīvoja pārliecinošu zaudējumu Pekinā notiekošā "Grand Slam" posma pamatsacensību pirmajā mačā, bet otrs Latvijas pāris Aleksandrs Samoilovs un Ruslans Sorokins svinēja uzvaru.

Ar 14.numuru izliktie Pļaviņš un Šmēdiņš L apakšgrupas spēlē ar rezultātu 0-2 (16:21, 11:21) 34 minūšu laikā piekāpās šveiciešiem Patrikam Hoišeram un Džefersonam Belagardam, kuri izlikti ar 19.numuru.

Kā ziņots, abi pāri savā starpā tikās arī pagājušajā nedēļā, piedaloties Kontinentālās kausa izcīņas otrās - Zonālās - kārtas pusfinālā. Toreiz Pļaviņš/Šmēdiņš zaudēja ar rezultātu 0-2 (18:21, 18:21).

Nākamos mačus latvieši aizvadīs ceturtdien, kad sākotnēji tiksies ar kanādiešiem Džošu Binstoku un Ričardu van Huizenu, kuri izlikti ar 30.numuru, bet pēc tam spēkosies ar spēcīgajiem brazīliešiem Marsio Arauho un Rikardu Santušu, kuri izlikti ar trešo numuru.

Otrajā pirmās kārtas spēlē brazīlieši ar 2-0 (21:13, 21:18) pārliecinoši pieveica Binstoku/van Huizenu.

Trešdien pirmo maču aizvadīja arī otrs Latvijas pāris Aleksandrs Samoilovs un Ruslans Sorokins, kuri izlikti ar 28.numuru. Viņu pirmie pretinieki ir vācieši Dāvids Klemperers un Ēriks Korengs, kuri izlikti ar piekto numuru.

Samoilovs/Sorokins uzvarēja vāciešus ar 2-0 (24:22, 21:14), un ceturtdien turnīru turpinās ar maču pret čehiem Petru Benešu un Premislu Kubalu, kuri izlikti ar 12. numuru, bet pēc tam spēkosies ar dāņiem Bo Sēderbergu un Andersu Lunnu Hoieru, kuri izlikti ar 21.numuru.

"Grand Slam" turnīrā 32 pamatturnīra pāri sadalīti astoņās grupās, pa četriem katrā. Grupu turnīrā katrs duets ar katru izspēlē pa mačam savā apakšgrupā, un, lai turpinātu cīņu par titulu, ir jāieņem vismaz trešā vieta.

Grupas uzvarētājs automātiski garantēs sev vietu labāko 16 dalībnieku skaitā, bet katras apakšgrupas otrās un trešās vietas ieguvēji aizvadīs cīņas ar citu grupu šo pašu vietu ieguvējiem. Tam volejbolistu duetam, kas apakšgrupā būs palicis ceturtajā vietā, turnīrs būs beidzies ar dalītu 25.-32.vietu.

Kā ziņots, pamatsacensībām nespēja kvalificēties Latvijas pludmales volejbolistes Inguna Minusa un Inese Jursone, kuras piedzīvoja zaudējumu kvalifikācijas izšķirošajā, otrajā mačā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!