Latvijas pludmales volejbolisti Haralds Regža un Armands Āboliņš trešdien izcīnīja uzvaras Eiropas čempionāta U-20 vecuma grupā pamatturnīra pirmajās divās spēlēs.

Ar 10.numuru izliktais Latvijas duets C apakšgrupas pirmās kārtas cīņā ar rezultātu 2-0 (21:15, 21:11) pieveica zviedrus Stafanu Blumgrēnu un Hampusu Randēnu, kuriem turnīrā 15.numurs. Savukārt otrajā spēlē Regža/Āboliņš ar rezultātu 2-0 (21:15, 21:16) pārspēja vāciešus Mihelu Šlīnu un Fabianu Šmitu, kuri izlikti ar 22.numuru.

Apakšgrupas pēdējā spēlē piektdien latviešu pretinieki būs ar trešo numuru izliktie Ukrainas sportisti Jaroslavs Gordejevs un Vladislavs Jemeļančuks.

Regža/Āboliņš ir vienīgais Latvijas duets puišu konkurencē šai čempionātā.

Savukārt meiteņu konkurencē vienīgais Latvijas pāris Krista Kraskura/Sanda Ragožina, kuras pamatturnīrā izliktas ar 18.numuru, pirmajā spēlē F grupā ar 0-2 (13:21, 17:21) zaudēja austrietēm Katarinai Šicenchiferei/Lenai Plezitšnigai.

Pēc tam Kraskura/Ragožina izcīnīja arī otrajā cīņā. F apakšgrupas mačā Latvijas sportistes, kuras izliktas ar 18.numuru, ar rezultātu 2-1 (21:13, 20:22, 15:12) pārspēja ar sesto numuru izliktās itālietes Džadu Benaci un Grētu Kavestro.

Pēdējā apakšgrupas mačā ceturtdien latvietes spēkosies ar šveicietēm Anuku Vergē Dēprē un Inesu Egeri, kuras izliktas ar 19.numuru. Pirmajos divos mačos divas uzvaras izcīnījušas tieši šveicietes, bet pa vienam panākumam ir Latvijas un Austrijas duetiem.

Pēc viena apļa turnīra aizvadīšanas nākamajā kārtā iekļūs grupu divi spēcīgākie pāri un četri no sešiem trešajās vietās palikušajiem duetiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!