Pirms 2009.gada Eiropas volejbola čempionāta kvalifikācijas pirmās kārtas turnīra sākuma Latvijas izlases galvenais treneris Raimonds Vilde atzina, ka pirmajā kārtā komanda cīnīsies par uzvaru katrā spēlē, tomēr arī divas uzvaras būšot pietiekami labs rezultāts.
Kvalifikācijas turnīrā Latvijas izlase tiksies ar Nīderlandes, Slovēnijas un Azerbaidžānas izlasēm.

"Ar visām izlasēm varam spēlēt un cīnīsimies katrā mačā. Tomēr, ja pirmajā posmā izcīnīsim divas uzvaras, tas būs pietiekami labs rezultāts," teica Vilde.

Izlases galīgo sastāvu treneris solīja nosaukt otrdien. Turpmākajā trīs dienās izlasei paredzēti treniņi, kas tikšot veltīti sadarbības uzlabošanai. Savukārt ceturtdien pa dienu izlase dosies uz Nīderlandi.

Runājot par Azerbaidžānas izlasi, Vilde atzina, ka šis varētu būt vājākais pretinieks apakšgrupā. "Ar šo izlasi pirms vairākiem gadiem esam spēlējuši, tomēr šobrīd vēl neesam izpētījuši, jo nebija zināms, ar kuru no izlasēm būs jāspēlē [iepriekšējā kārtā Azerbaidžāna divu spēļu summā pieveica Albāniju]."

"Nīderlandes komanda ir labi zināma, turklāt olimpiskajā atlases turnīrā Turcijā man bija iespēja to redzēt darbībā," stāstīja Vilde. "Tā ir labi nokomplektēta ar spēcīgiem vidējiem spēlētājiem. Droši vien šī arī būs grupas favorīte."

Par trešo pretinieci Slovēnijas izlasi Vilde izteicās, ka par tās spēku liecinot piedalīšanās iepriekšējā Eiropas čempionātā, lai gan tā piedzīvoja zaudējumus visās spēlēs. Tāpat Latvijas izlases galvenais treneris ir redzējis vairākas spēles ar šo izlasi.

Runājot par aizvadītajiem pārbaudes turnīriem Austrijā un Baltkrievijā, Vilde atzina, ka "Austrija izlase nav tā pati spēcīgākā, tomēr Latvija nospēlēja labā līmenī un kopumā ar katru spēli uzlaboja sniegumu". "Austrijā lielākā daļa ārzemju spēlētāju nebija gatavi spēlēt, jo viņu kondīcija nebija atbilstoša." Tomēr treneris nevēlējās komentēt Anša Medeņa aiziešanu no izlases, sakot, ka "tas nav bijis godīgi attiecībā pret pārējo komandu".

Savukārt Vilde paslavēja jaunos spēlētājus, kuri atstājuši labu iespaidu - Ruslanu Sorokinu un Aivaru Petruševicu, kā arī Andri Krūmiņu.

Ceļazīmes uz 2009.gada Eiropas volejbola čempionāta finālturnīru otrajā kvalifikācijas kārtā tiks dalītas divos sabraukumos - no 16.maija līdz 18.maijam Nīderlandes pilsētā Roterdamā, bet no 30.maija līdz 1.jūnijam Slovēnijas pilsētā Mariborā. No katras kvalifikācijas grupas finālturnīram kvalificēsies to uzvarētāji, bet otro vietu ieguvēji trešās kvalifikācijas kārtas "play-off" mačos sadalīs vēl trīs ceļazīmes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!