Foto: LETA

Pludmales volejbolisti Artūrs Rinkevičs/Ardis Daniels Bedrītis ceturtdien Hāgā izcīnīja uzvaru CEV Kontinentālā kausa finālturnīra ceturtdaļfināla pirmajā spēlē, pietuvinot Latvijas izlasi pusfinālam un izšķirošajai cīņai par tiesībām piedalīties Tokijas olimpiskajās spēlēs.

Ceturtdaļfināla pirmajā spēlē Rinkevičs/Ardis Daniels Bedrītis, kuriem piešķirts 24. numurs, ar 2-1 (17:21, 21:16, 15:9) uzvarēja turkus Muratu Giginoglu un Volkanu Gogtepu. Viņi izlikti ar 17.numuru.

Līdz pat pirmā seta galotnei ritēja sīva cīņa, rezultāta tablo vairākkārt vēstot neizšķirtu. Pēc rezultāta 13:13 turpinājumā nedaudz veiksmīgāk spēlēja turki, spējot iekrāt vienu līdz divu punktu pārsvaru. Giginoglu ar bloku seta galotnē panāca 18:15, taču jau brīdi vēlāk setā svinēta uzvara ar 21:17.

Arī otrā seta ievads aizritēja sīvā cīņā, taču pie neizšķirta 7:7 ar vairākām labām servēm un sniegumu uzbrukumā izdevās iegūt trīs punktu pārsvaru (10:7). Seta turpinājumā Latvijas duets spēja noturēt vismaz trīs punktu pārsvaru un ar rezultātu 21:16 panāca neizšķirtu setos. Trešajā setā latvieši izšķiroši pārsvaru ieguva jau pašā sākumā, kad pēc 2:2 ātri spēja panākt 8:3. Turki vienubrīd pietuvojās līdz divu punktu starpībai, bet izlīdzinājumu nepanāca un piedzīvoja zaudējumu.

Vēlāk ceturtdaļfināla otrajā spēlē favorīti Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš tiksies ar Safu Urlu/Selčuku Sekerci, kuriem piešķirts 18.numurs.

Turcija pirmajā kārtā ar 2-1 uzveica Franciju. Pusfināli gaidāmi piektdien, bet sestdien notiks fināls.

Jau ziņots, ka Samoilovs/Šmēdiņš trešdien pirmās kārtas izšķirošajā spēlē ar rezultātu 2-0 (28:26, 21:15) uzvarēja baltkrievus Aļaksandru Dzjadkovu/Pāvelu Pjatrušku (11.).

Sērijā līdz divām uzvarām Latvija ar 2-1 uzveica Baltkrieviju un nopelnīja tiesības startēt ceturtdaļfinālā.

Latvijas pludmales volejbolisti ielozēti vienā zarā ar spēcīgo Nīderlandes komandu, kas varētu stāties pretī pusfinālā, ja abas izlases tik tālu aizkļūs.

Ceļazīmi uz Tokijas olimpiskajām spēlēm iegūs tikai turnīra uzvarētāja. Samoilovs/Šmēdiņš Tokijas olimpiskajām spēlēm nekvalificējās pēc ranga, kā pirmie paliekot aiz ceļazīmes izcīnījušajiem duetiem.

Samoilovs/Šmēdiņš un Rinkevičs/Bedrītis maija sākumā Kontinentālā kausa otrajā kārtā izcīnīja otro vietu un ieguva tiesības spēlēt finālposmā. Latvijas sieviešu izlasei neizdevās kvalificēties finālsacensībām.

Iepriekš vietas Tokijas olimpiskajās spēlēs izcīnīja Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs un Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka. Pļaviņš/Točs kā ceļazīmi izcīnījušais duets nevar piedalīties Kontinentālā kausa finālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!