Foto: F64
Pēc Latvijas un Igaunijas apvienotā vīriešu volejbola čempionāta - "Schenker" līgas - pirmā posma beigām svētdien oficiāli kļuva zināms, ka no Latvijas vienībām vienīgi RTU/"Robežsardzes" otrajā posmā sacentīsies spēcīgākajā grupā.

Kā zināms, no cerībām iekļūt turnīra pirmā posma labāko piecu komandu pulkā jau iepriekš bija atvadījušies Latvijas čempioni "Biolars"/"Jelgava", valsts vicečempioni "Poliurs"/"Ozolnieki" un "Daugavpils Universitāte" (DU), bet RTU/"Robežsardzes" volejbolisti vietu A grupā nodrošināja pirms pēdējās kārtas, bet noslēgumā spēja pakāpties uz kopvērtējuma ceturto vietu.

RTU/"Robežsardzes" pirmā apļa pēdējā spēlē svētdien ar 3-0 (25:21, 25:20, 25:23) pārspēja Igaunijas vienību "Rakvere".

Par cīņas rezultatīvāko spēlētāju kļuva Rīgas vienības volejbolists Mārcis Jirgensons, kurš guva 15 punktus, bet Edgara Toča kontā bija 13 punkti.

Citā spēlē pie panākuma svētdien tika arī "Poliurs"/"Ozolnieki" spēlētāji, kuri izbraukumā ar rezultātu 3-0 (25:12, 25:11, 25:22) pārliecinoši uzvarēja Igaunijas vienību Veru "Danpower".

Uzvarēju rindās ar 13 punktiem izcēlās Armands Āboliņš.

Savukārt zaudējumu pirmā posma noslēgumā piedzīvoja DU vienība, kas savā laukumā ar 0-3 (20:25, 15:25, 24:26) piekāpās Arta Caica pārstāvētajai Tartu "Bigbank" komandai no Igaunijas.

Rezultatīvākais Latvijas komandas rindās bija Ēriks Baiks, kurš guva desmit punktus. Viesu rindās Caics mačam nebija pieteikts.

Čempionāta kopvērtējumā pirmajā posmā ar 44 punktiem 18 spēlēs uzvarēja Tallinas "Selver" komanda no Igaunijas, par trim punktiem apsteidzot "Bigbank" komandu, bet labākā no Latvijas vienībām RTU/"Robežsardze" ar 34 punktiem palika ceturtajā vietā.

"Poliurs"/"Ozolnieki" ar 23 punktiem ieņēma septīto vietu, tai ar 18 punktiem sekoja "Biolars"/"Jelgava", bet vēl pozīciju zemāk ar 13 punktiem bija DU vienība.

Otrajā posmā komandas sadalīsies A un B grupās. A grupā savā starpā cīnīsies piecas labākās pirmā posma komandas - "Selver", "Bigbank", "Parnu", RTU/"Robežsardze" un "Rakvere". Savukārt B grupā cīņās sāks vienības, kuras kopvērtējumā ieņēma 6.-10. vietu - "Poliurs"/"Ozolnieki", "Biolars"/"Jelgava", "Danpower", DU un TTU.

Sākot otro posmu komandām katrā grupā piešķirti "sākuma punkti", ņemot vērā vietu sadalījumu. Līdz ar to RTU/"Robežsardze" kontā A grupā pašreiz ir viens punkts.

Pēc viena apļa, kas tiks izspēlēts grupu turnīra ietvaros, ceturtdaļfinālam kvalificēsies visas piecas pirmās grupas komandas un trīs labākās otrās grupas vienības.

Ceturtdaļfinālā cīņas notiks līdz vienas komandas divām uzvarām, bet to uzvarētāji kvalificēsies "Final Four" turnīram. Pēc "Schenker" līgas sezonas beigām Latvijas un Igaunijas klubi savu čempionātu izslēgšanas turnīros noskaidros valsts čempionus.

Pērn "Schenker" līgas sacensībās no Latvijas klubiem vissekmīgāk startēja "Lāse-R", kas izcīnīja trešo vietu. Latvijas komandas turnīra bronzas godalgas ieguvušas septiņos no astoņiem turnīra pastāvēšanas gadiem. Vienīgo reizi tas nenotika 2011./12.gada sezonā, kad finālturnīrā neiekļuva neviena Latvijas vienība.

Par čempioni pērn kļuva TTU komanda no Igaunijas, kas finālā salauza regulārajā sezonā uzvarējušās "Parnu" vienības pretestību.


    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!