Foto: RTU/Robežsardze
"RTU Robežsardze"/"Jūrmala" komanda sestdien izbraukumā Baltijas Vīriešu volejbola līgas (BVVL) spēlē pārspēja Edvarta Buivida pārstāvēto "Barrus"/"Voru" vienību.

Jūrmalnieki viesos uzvarēja ar 3-1 (25:18, 25:17, 17:25, 27:25).

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 23 punktiem bija Matīss Gabduļins, 12 punktus guva Jēkabs Dzenis, bet pa deviņiem punktiem - Patriks Pinka un Oļegs Klopovs, kuram četri punkti blokā.

Mājiniekiem 20 punktus guva Metjū Slivinskis, bet 17 punktus - Rasmuss Meiuss.

Buivids nebija iekļauts komandas pieteikumā.

Jēkabpils "Lūši" mājās ar 0-3 (23:25, 24:26, 20:25) piekāpās Igaunijas vienībai "Parnu".

Mājiniekiem rezultatīvākais ar astoņiem punktiem bija Andrejs Čmirovs, bet septiņus punktus guva Zigurds Adamovičs.

Viesiem, kurus šosezon pēc ilgāka pārtraukuma nevada Latvijas izlases bijušais galvenais treneris Avo Kēls un kuru rindās nav neviena Latvijas volejbolista, 15 punktus guva Toni Tammikārs, par punktu mazāk - Kaurs Eriks Kaiss.

Zaudējumu savā laukumā cieta arī Daugavpils "Ezerzeme"/DU vienība, kura ar 1-3 (25:20, 20:25, 11:25, 23:25) piekāpās Eduarda Stieģeļa pārstāvētajai Tallinas "Selver"/"TalTech".

"Barrus"/"Voru VK" ar sešiem punktiem četrās spēlēs ieņem otro vietu, "RTU Robežsardze"/"Jūrmala" ar pieciem punktiem trijās spēlēs ir trešā, Tallinas "Selver"/"TalTech" ar tādu pašu bilanci ir ceturtā, "Lūši" ar trim punktiem divās cīņās ir pirktie, bet "Ezerzeme"/DU ar vienu punktu divos mačos ieņem pēdējo vietu septiņu komandu vidū.

Baltijas Vīriešu volejbola līgā (BVVL) Latviju šosezon pārstāv "RTU Robežsardze"/"Jūrmala", Jēkabpils "Lūši" un Daugavpils "Ezerzeme"/"Daugavpils Universitāte", bet Igauniju pārstāv četras vienības - Tartu "Bigbank", Tallinas "Selver"/"TalTech", "Parnu" un Edvarta Buivida "Barrus"/"Voru".

Septiņas komandas sacenšas katra ar katru, aizvadot četru apļu turnīru. Uzvarētājvienība uzreiz iekļūs finālčetriniekā, bet pārējās komandas trijos pāros noskaidros vēl trīs finālčetrinieka dalībniekus. Ja pēc divām spēlēm rezultāts punktos būs neizšķirts, tiks spēlēts "zelta sets" līdz 15 punktiem.

Priekšroka organizēt finālčetrinieka turnīru būs pamatturnīra uzvarētājam, un izšķirošās spēles paredzētas 3. un 4.martā.

Iepriekšējā sezonā augstāko vietu no Latvijas komandām ieņēma Jēkabpils vienība, kas pamatturnīrā bija sestie, nevienam no pašmāju klubiem nepārvarot ceturtdaļfināla barjeru, bet par čempioniem kļuva Tartu "Bigbank" volejbolisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!