Foto: F64
"Credit24" meistarlīgā šodienas vienīgajā spēlē RTU/"Robežsardze" savā laukumā ar 3:1 uzvarēja VK "Biolars"/Jelgava un joprojām ieņem 2. vietu līgā.

Portāls "Delfi" sadarbībā ar Latvijas Volejbola federāciju un "sportacentrs.com" piedāvāja spēles video tiešraidi.

Izloze svētdien kopā bija savedusi Rīgas un Jelgavas klubus, kas atradās pretējos turnīra tabulas galos. Rīdzinieki ieņēma 2. vietu, tikpat punktiem esot arī čempioniem "Saaremaa VK", bet jelgavnieki noslēdza turnīra tabulu. Papildu intrigu spēlei piešķīra divu brāļu cīkstēšanās katram savā laukuma pusē – Armands Āboliņš spēlē Rīgas komandā, bet Aivis Āboliņš – VK "Biolars"/Jelgava rindās.

RTU/"Robežsardze" attaisnoja favorītu lomu, kaut gan pirmajos divos setos viss izšķīrās tikai galotnē, pirmo setu ar 25:22 uzvarot mājiniekiem (izšķirošo punktu guva Armands Āboliņš uzbrukumā) un otro ar 25:23 – viesiem (Kārlis Pauls Levinskis blokā).

"Pēriens" otrajā setā līdzēja, un vairāk vaļības rīdzinieki neatļāvās, nākamajos divos setos jau pusceļā iekrājot vērā ņemamu pārsvaru un, Rihardam Finsteram bumbu servējot pāri laukumam, uzvarot visu spēli ar 3:1 (22, -23, 16, 18).

Rezultatīvākais mājiniekiem šoreiz ar 21 punktu (no tiem 2 – ar servi, 3 – blokā) bija Gatis Garklāvs. 17 punkti Aleksandram Avdejevam (3 – ar servi, 5 – blokā), 16 – Antonam Nazarovam (3 "eisi" un 6 bloki). Viesu rindās Levinskis sakrāja 15 un Rihards Finsters – 10 punktus. Rīdzinieku pārākums visvairāk izpaudās blokā (19 punkti pret jelgavnieku 8) un servēs (12 pret 2).

Tagad ar 24 punktiem 10 spēlēs RTU/"Robežsardze" par 6 punktiem atpaliek vien no "Bigbank Tartu", kas aizvadījusi maču vairāk, bet par 3 punktiem apsteidz sāmsaliešus. "Biolars"/Jelgava joprojām pēdējā vietā ar 1 punktu 8 spēlēs.

Nākamās spēles Latvijas klubiem tagad tikai 8. un 9. decembrī, kad 1. riņķa spēles noslēgsies ar VK "Biolars"/Jelgava volejbolistu izbraukumu uz Rakveri un Tallinu ("Selver Tallinn").


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!