Foto: F64

RTU/"Robežsardze"/"Jūrmala" volejbolisti sestdien Baltijas Vīriešu volejbola līgas (BVVL) mačā izcīnīja uzvaru pār citu Latvijas komandu.

RTU/"Robežsardze"/"Jūrmala" izbraukumā ar 3-1 (22:25, 25:22, 25:22, 25:23) guva panākumu pār Ezerzeme"/"Daugavpils Universitāte" ("Ezerzeme"/DU).

Viesu panākumu kaldināja Matīss Gabduļins, kurš izcēlās ar 19 punktiem, bet Roberts Kļaviņš un Jēkabs Dzenis pievienoja attiecīgi 15 un 13 punktus.

Starp mājiniekiem rezultatīvākais ar 22 punktiem bija Andris Širjakovs.

"RTU Robežsardze"/"Jūrmala" ar 26 punktiem 17 mačos ieņem trešo vietu, Jēkabpils "Lūšu" komanda ar 20 punktiem 15 spēlēs atrodas vienu pozīciju zemāk, bet "Ezerzeme"/DU ar 17 punktiem 16 mačos ir piektajā pozīcijā septiņu komandu konkurencē.

Baltijas Vīriešu volejbola līgā (BVVL) Latviju šosezon pārstāv "RTU Robežsardze"/"Jūrmala", Jēkabpils "Lūši" un "Ezerzeme"/"Daugavpils Universitāte", bet Igauniju pārstāv četras vienības - Tartu "Bigbank", Tallinas "Selver"/"TalTech", "Parnu" un "Barrus"/"Voru".

Septiņas komandas sacenšas katra ar katru, aizvadot četru apļu turnīru. Uzvarētājvienība uzreiz iekļūs finālčetriniekā, bet pārējās komandas trijos pāros noskaidros vēl trīs finālčetrinieka dalībniekus. Ja pēc divām spēlēm rezultāts punktos būs neizšķirts, tiks spēlēts "zelta sets" līdz 15 punktiem.

Priekšroka organizēt finālčetrinieka turnīru būs pamatturnīra uzvarētājam, un izšķirošās spēles paredzētas 3. un 4.martā.

Iepriekšējā sezonā augstāko vietu no Latvijas komandām ieņēma Jēkabpils vienība, kas pamatturnīrā bija sestā, nevienam no pašmāju klubiem nepārvarot ceturtdaļfināla barjeru, bet par čempioniem kļuva Tartu "Bigbank" volejbolisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!