Foto: LETA
Savā "Credit24" Meistarlīgas otrajā spēlē svētdien pirmo uzvaru izcīnīja RTU/"Robežsardze"/"Jūrmala", bet "Jēkabpils Lūši" tika jau pie otrā panākuma.

RTU/"Robežsardze"/"Jūrmala" savā mājas laukumā Jūrmalā ar 3-1 (25:10, 24:26, 25:23, 25:18) uzvarēja Daugavpils Universitāte/"Ezerzeme" volejbolistus.

Rīdziniekiem 17 punktus guva Gatis Garklāvs, četrus sakrādams ar servi, 16 punkti Aleksandram Avdejevam, 13 punkti - Renāram Paulam Jansonam, desmit - Aivim Āboliņam, bet astoņi - cēlājam Vitalijam Ščitkovam, kurš četrus no tiem guva ar servi un trīs - blokā.

Viesiem 18 punktus guva Andris Širjakovs, trīsreiz neatvairāmi servējot. 11 punkti, no kuriem četri - blokā, Antonam Nazarovam, desmit punkti - Denisam Pavlovam.

Pērnā gada komandas RTU/"Robežsardze" un "Limbaži"/MSĢ apvienojušas spēkus un šosezon startē ar nosaukumu RTU/"Robežsardze"/"Jūrmala".

Otrā svētdienas mačā "Biolars"/"Jelgava" uzņēma "Jēkabpils Lūšus", piekāpjoties ar 0-3 (19:25, 14:25, 23:25).

Mājiniekiem 15 punktus guva Jevgenijs Vjatkins, bet viesiem Vladislavs Blumbergs sakrāja 11 punktus, no kuriem trīs gūti ar netveramām servēm, desmit punkti Kristapam Šmitam.

Daugavpilieši abās nedēļas nogales spēlēs varēja piedalīties vien pēc tam, kad tika veikti Covid-19 testi.

Vēl vienā spēlē Latvijas izlases galvenā trenera vadītā "Parnu" komanda svētdien savā laukumā ar 0-3 (21:25, 23:25, 21:25) atzina "Saaremaa" pārākumu.

Mājinieku rindās otrs rezultatīvākais ar desmit punktiem bija izlases kapteinis Toms Švans, kuram pa diviem punktiem gūti ar servi un bloku. Septiņi punkti Atvaram Ozoliņam, pieci - Kristapam Platačam.

Vīriešu konkurencē šogad "Credit24" Meistarlīgā piedalās desmit komandas - piecas no Igaunijas (Tartu "Bigbank", "Parnu", "Saaremaa", Tallinas "Selver" un "TalTech"), četras no Latvijas (Daugavpils Universitāte/"Ezerzeme", RTU/"Robežsardze"/"Jūrmala", "Jēkabpils Lūši" un "Biolars"/"Jelgava"), un dalībnieku vidū atkal ir Lietuvas pārstāvji - Klaipēdas "Amber Volley".

Šī gada marta beigās turnīra rīkotāji Covid-19 izplatības dēļ pieņēma lēmumu neizspēlēt "Final four" turnīru, kā rezultātā čempioni netika kronēti.

Pusfinālā 13.martā "Lūšiem" bija jāspēlē ar Arta Caica pārstāvēto "Saaremaa", bet Tartu "Bigbank" - ar Tallinas "Selver".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!