Foto: LVF

Latvijas vīriešu volejbola komanda RTU/"Robežsardze" svētdien sasniedza Baltijas "Credit24" meistarlīgas finālčetrinieka sacensības.

Ceturtdaļfināla sērijas izšķirošajā - trešajā - spēlē rīdzinieki ar rezultātu 3-1 (25:27, 25:21, 25:19, 25:19) uzvarēja "Rakveri', sērijā līdz divām uzvarām triumfējot ar 2-1.

RTU/"Robežsardzes" sastāvā ar 16 punktiem izcēlās Renārs Pauls Jansons, kamēr pa 15 punktiem pievienoja Aleksandrs Avdejevs un Armands Āboliņš.

RTU/"Robežsardze" regulārajā čempionātā bija trešā, kamēr "Rakvere" piektā.

Šis Latvijas klubs Baltijas līgas pusfinālā jeb finālčetriniekā iekļuvis pirmo reizi kopš 2014.gada, kad tam izdevās gūt bronzu.

Svētdien izšķirošo cīņu par vietu finālčetriniekā aizvada arī Latvijas čempione un kausa ieguvēja Jēkabpils "Lūši", kas viesos tiekas ar turnīrā pērn uzvarējušo "Saaremaa".

Vietas finālčetriniekā nodrošinājušas jau divas Igaunijas komandas - Latvijas izlases galvenā trenera Avo Kēla vadītā "Parnu" un Tartu "BigBank".

Pārējās Latvijas komandas "Daugavpils Universitāte", "Limbaži"/MSĢ un "Biolars"/"Jelgava" izslēgšanas turnīram šosezon nekvalificējās.

Iepriekšējā sezonā par Baltijas līgas čempioni kļuva Igaunijas vienība "Saaremaa", bet Jēkabpils "Lūši" pirmo reizi kluba vēsturē ieguva bronzu, pēc tam kļūstot arī par Latvijas čempioniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!