Foto: DELFI.ee
Latvijas volejbola klubs "RTU/Robežsardze" piektdien neiekļuva "Credit24" meistarlīgas finālā, pusfināla cīņā ar 1-3 (32:34, 19:25, 25:20, 22:25) piekāpjoties pašreizējai čempionvienībai "Saaremaa".

Tādējādi spēlē par trešo vietu sestdien "RTU/Robežzsardze" ar Latvijas izlases galvenā trenera Avo Kēla vadīto "Parnu", kuru pārstāv Toms Švans un Atvars Ozoliņš. Pērnavas volejbolisti pusfinālā ar 0-3 (19:25, 22:25, 21:25) piekāpās Tartu "BigBank" komandai.

Pirmie šodien "Credit24" meistarlīgas finālčetrinieka cīņas Tartu uzsāka RTU/Robežsardzes un "Saaremaa VK" volejbolisti. Un 1. sets papilnam attaisnoja skatītāju cerības. Pēc līdzīga seta sākuma tā otrajā pusē ar 21:17 vadībā izdevās izvirzīties rīdziniekiem, taču sāmsalieši rezultātu izlīdzināja un spraigā galotnē uzvarēt igauņiem palīdzēja Sīma Pilluēra serve, pēc kuras bumba skāra tīklu, tai pieskārās Vladimirs Visockis un, liekas, Gatis Garklāvs, taču atgriezt spēlē bumbu neizdevās – 32:34. Seta galotnē divreiz lieliski ar otro pieskārienu tautiešus piemānīja laukumā sūtītais Artis Caics.

Otrajā setā RTU/Robežsardzei pēc Armanda Āboliņa servēm un Visocka acīguma pie tīkla izdevās panākt 6:3. Drīz vien ar Fabiana Plaka sitienu rezultāts kļuva neizšķirts, bet seta galotne piederēja saliniekiem, pateicoties puertorikāņu leģionāram Vegam Džonatanam Omaram Riveram – 25:19 igauņu labā.

Trešajā setā pēc līdzīga sākuma, kurā vairāk priekšā bija sāmsalieši, rīdzinieki uzķēra uzvaras ritmu un pēc tam, kad Visockis bija nobloķējis Riveru, puertorikānis bija neitralizēts, jo piezemējoties guva traumu. Šajā setā pēc Gata Garklāva bloka tas nozīmēja uzvaru ar 25:20.

Trešais sets varēja kļūt par lūzuma punktu, bet nekļuva, un ceturtais sets izrādījās pēdējais šajā mačā. Vairākkārt rīdziniekiem izdevās panākt divu punktu pārsvaru seta sākumā, taču seta otrajā pusē RTU/Robežsardzes volejbolisti netika galā ar "Saaremaa VK" volejbolistu servēm, zaudējot setu ar 22:25 un visu spēli.

Rezultatīvākais latviešiem ar 21 gūto punktu bija Garklāvs, 20 punkti (5 "eisi") Avdejevam, 14 (3 bloki) – Andrejam Zavorotnijam un 12 – Armandam Āboliņam. Salinieku rindās austrālietis Semjuels Džons Bēms sakrāja 15 punktus, bet Caicam, epizodiski spēlējot 1. un 3. setā, kā arī aizvadot 4. setu laukumā, svarīgie 2 punkti 1. seta beigās palika vienīgie.

Rīdzinieki pamatturnīrā ieņēma 3. vietu, tāpēc finālturnīrā Tartu tikās ar otrās vietas īpašniekiem "Saaremaa VK", kas ir pašreizējie čempioni un kuru rindās spēlē arī latvietis Artis Caics.

Atceroties, kā braukšana spēles dienā uz Rakveri ceturtdaļfinālā ietekmēja komandas sniegumu, kluba pārstāvji uz spēļu vietu devās iepriekšējā dienā. Jāatgādina, ka "RTU/Robežsardze" ir vienīgā pusprofesionālā komanda finālčetriniekā. Tāpēc daļai volejbolistu ir bijis jāatprasās no darba un mācībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!