Aizvadītajās brīvdienās vietu Latvijas volejbola čempionāta finālsērijā izcīnīja RVS/LU un VK "Jelgava" vienības, kuras pusfinālos spēja uzvarēt abās spēlēs, ziņo Latvijas Volejbola federācija (LVF).

Sestdien Daugavpilī uzsākās otrā pusfināla sērija – starp VK "miLATss" un VK "Jelgava" komandām. Spēli apņēmīgāk iesāka viešņas no Jelgavas un uzvarēja pirmo setu ar rezultātu 25:20. Spēles otrais sets aizritēja punkts punktā un spēles galotnē veiksmīgāk nospēlēja mājinieces, uzvarot setu 25:23 un izlīdzinot rezultātu pa setiem – 1:1.

Spēles pēdējie divi seti aizritēja Jelgavas komandas zīmē, un viesu komanda spēja tos uzvarēt ar 25:20 un 25:19. Uzvarētāju labā ļoti rezultatīvu spēli aizvadīja Līva Sola, kura guva 22 punktus (trīs no tiem ar servi un sešus ar bloku). Tāpat rezultatīva bija arī Inese Jursone, kura guva 18 punktus.

Mājiniecēm rezultatīvākās bija Iveta Alehina un Darja Tarasenko, kuras guva, attiecīgi, 15 un 14 punktus.

Jau svētdienas pusdienlaikā šīs komandas aizvadīja atbildes spēli, šoreiz jau Jelgavā. Šai spēlei jelgavnieces bija noskaņojušās jau krietni nopietnāk un jau no spēles pirmajām izspēlēm spēles iniciatīvu turēja savās rokās.

Lai gan otrā seta sākumā un trešajā setā bija pāris momenti, kad Daugavpils komanda aizvadīja labas izspēles, VK "Jelgava" meitenes ātri atkal nosvēra svara kausus sev par labu un izcīnīja visai vieglu uzvaru trijos setos: 25:13, 25:15, 25:22.

Līdz ar to VK "Jelgava" komanda izcīnīja vietu finālā, bet VK "miLATss" cīnīsies par bronzas medaļām. Mājinieču rindās šajā spēlē rezultatīvākā bija Liene Šimkuse ar 18 punktiem (četri eisi, duvu bloki).

VK "miLATss" rindās nevienai meitenei neizdevās pārsniegt 9 punktu robežu. Rezultatīvākās spēlētājas ar 9 punktiem bija Marija Čerņavska un Darja Tarasenko.

Svētdienas vakarā tika aizvadīta arī otra pusfināla pāra atbildes spēle starp RVS/LU un RSU/MVS komandām. Atgādināsim, ka pirmajā spēlē RVS/LU komanda spēja sīvā cīņā ar 3:1 uzveikt RSU/MVS komandu.

Arī šī spēle iesākās ļoti aizraujoši – pirmais sets tika aizvadīts punkts punktā un uzvaru tajā ar rezultātu 25:23 izcīnīja RSU/MVS komanda. Spēles otrajā setā ar Vladas Pridatko labu servēšanu un labu spēli aizsardzībā RVS/LU komandai izdevās pārņemt iniciatīvu un izvirzīties pāris punktus vadībā.

Mājinieces veiksmīgi noturēja pāris punktu pārsvaru līdz pat seta beigām un uzvarēja otro setu ar rezultātu 25:22, tādejādi līdzsvarojot rezultātu pa setiem – 1:1.

Spēles trešais sets atkal norisinājās ļoti līdzvērtīgā cīņā, uz seta beigām nelielu pārsvaru iegūstot RVS/LU meitenēm, taču pie rezultāta 24:21, kad jau šķita, ka seta liktenis ir izšķirts, RSU/MVS komandas meitenes, pateicoties Evelīnas Rutkovskas lieliskajām servēm, spēja panākt izlīdzinājumu un uzvarēt setu ar 28:26.

RVS/LU meitenes gan nepadevās un ceturtajā setā, ar ļoti labu komandas spēli un labām servēm, spēja izcīnīt pārliecinošu uzvaru setā ar 25:17. Tādejādi, spēles uzvarētāja noskaidrošanai bija nepieciešams piektais sets.

Izskatījās, ka spēles piektajam setam RSU/MVS komandas meitenēm spēka nepietika. Mājinieces turpināja labi servēt un spēlēt aizsardzībā un visai viegli spēja uzvarēt izšķirošo setu ar rezultātu 15:8, tādejādi pievienojoties VK "Jelgava" komandai finālā.

Spēles rezultatīvākā spēlētāja bija Vlada Pridatko ar gūtiem 23 punktiem. Jāuzteic arī RVS/LU komandas kapteine Kristīne Kramēna, kura guva 20 punktus, no tiem sešus ar servi. Viesu komandas rindās rezultatīvākās spēlētājas bija Megija Dambrehte (23 punkti) un Annija Jurdža (16 punkti).

Finālsērija starp RVS/LU un VK "Jelgava" komandām uzsāksies jau 5. aprīlī, Jelgavā. Arī sērija par 3. vietu starp VK "miLATss" un RSU/MVS komandām uzsāksies 5. aprīlī, Rīgā. Abas finālsērijas ilgs līdz divām uzvarētām spēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!