"Rīgas Volejbola skola"/"Latvijas Universitāte" (RVS/LU) komanda sestdien Jelgavā iekļuva "Optibet" Latvijas čempionāta finālā.

RVS/LU ar 3-0 (29:27, 25:21, 25:12) pārspēja "Rīgas Stradiņa Universitāte"/"Minusas Volejbola skola" (RSU/MVS) volejbolistes.

Kristīne Kramēna uzvarētāju rindās guva 20 punktus, trīs no tiem sakrādama no serves līnijas. 12 punktus, pusi sakrājot blokā, guva Lāsma Ozola, 11 punktus - Adelīna Gerliņa.

Pretiniecēm Megija Drambehte sakrāja 14, bet Annija Jurdža - desmit punktus.

"Bijām noskaņojušās uzvarēt, jo šīs ir pēdējās spēles sezonā un gribam parādīt, uz ko esam spējīgas. Tagad jūtamies pārliecinātas par sevi. Labi, ka nebija piecu setu spēles, jo varam iekrāt spēkus rītdienas finālam," pēc spēles teica Kramēna, ziņo sacensību organizatore Entuziastu Volejbola līga (EVL).

"Šodien bijām stiprākas blokā, treneri lika lielu uzsvaru uz servēm, kas sākumā varbūt tik labi neizdevās, bet uz spēles beigām visas spēlētājas servēja stabili un spēcīgi, kas arī ļāva šodien uzvarēt," pēc spēles teica Ozola.

Viņa piebilda, ka gaidījusi sīvāku un intensīvāku cīņu pret RSU/MVS, kā arī apņēmību svētdien vest mājās uzvarētāju kausu.

Otrā pusfinālā "Jelgava" ar 3-1 (25:18, 25:14, 24:26, 25:20) pieveica "Latvijas Universitāte"/"Rīgas Volejbola skola" (LU/RVS) komandu.

Mājiniecēm pa 21 punktam sakrāja Līga Petuhova un Liene Šimkuse, bet pa 11 punktiem guva Krista Paegle un Līva Bredika.

LU/RVS rindās blokā izcila bija Monta Urbāne, kura deviņus no saviem 16 punktiem sakrāja blokā. 13 punktus guva Jeļizaveta Morozova.

"Nekā pārsteidzoša spēlē nebija. Trešajā setā varbūt nedaudz par ātru sapriecājāmies, tāpēc LU/RVS setu uzvarēja," pēc spēles teica Šimkuse, ziņo EVL.

Arī viņa piebilda, ka svētdien sezonu plāno beigt vienīgi ar uzvaru, jo komanda finālsērijai gatavojās rūpīgi.

Spēle par pirmo un trešo vietu tiks aizvadīta svētdien turpat Jelgavā.

Pagājušajā sezonā par Latvijas čempionēm tika kronētas "Jelgavas" volejbolistes, kuras finālsērijā ar 2-1 pārspēja RVS/LU.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!