Foto: Publicitātes foto
Nedēļas nogalē pirmās spēles Baltijas līgas sacensībās vīriešiem un sievietēm aizvadīs Igaunijas un Lietuvas klubi. Latvijas komandas viņiem pievienosies pēc nedēļas, šo sestdien noskaidrojot Latvijas "Optibet" Superkausa īpašniekus.

Baltijas Vīriešu volejbola līgā (BVVL) Latviju šosezon pārstāvēs trīs klubi: "RTU Robežsardze/ Jūrmala", SK "Jēkabpils Lūši" un Daugavpils "Ezerzeme/DU". Igauniju pārstāvēs četras vienības: "Tartu Bigbank", Tallinas "Selver/TalTech", "Parnu VK" un Edvarta Buivida pārstāvētā "Barrus/Voru VK".

Septiņas komandas sacentīsies katra ar katru četros apļos. Uzvarētājs iekļūs finālčetriniekā, pārējās komandas trijos pāros noskaidros vēl trīs finālčetrinieka dalībniekus. Ja pēc divām spēlēm rezultāts punktos būs neizšķirts (3-0, 3-1 uzvaras dod trīs punktus, 3-2 – divus punktus, 2-3 – vienu un 0-3, 1-3 – nevienu punktu), tad tiks spēlēts "zelta sets" līdz 15 punktiem.

Priekšroka organizēt finālčetrinieka turnīru būs pamatturnīra uzvarētājam, un izšķirīgās spēles paredzētas 3. un 4. martā.

"Optibet" Baltijas Sieviešu volejbola līgas (BSVL) sacensībās startēs desmit komandas. Latviju pārstāvēs četras vienības: VK "Jelgava", Rīgas Volejbola skola/Latvijas Universitāte (RVS/LU), Rīgas Stradiņa Universitāte/Murjāņu Sporta ģimnāzija (RSU/MSĢ) un Daugavpils SuFA klubs/ Daugavpils Universitāte ("SuFA klubs"/DU). Arī Igaunija būs pārstāvēta ar četriem klubiem ("Barrus/Voru", "Tartu TU/Bigbank", Tallinas "TalTech/Tradehouse" un "Audentes SG/NK"), bet Lietuva – ar diviem (Jonavas "Aušrine-KKSC" un TK "Kaunas").

10 komandas katra ar katru spēlēs divus apļus. Ceturtdaļfinālos iekļūs pirmās astoņas vienības, kuras ceturtdaļfinālos spēlēs līdz divām uzvarētām spēlēm, pēc kurām noskaidros četras finālčetrinieka dalībnieces.

Priekšroka izšķirošo cīņu organizēšanā būs reitingā augstākajai komandai pēc ceturtdaļfinālu rezultātiem, bet finālčetrinieka cīņas notiks 25. un 26. februārī.

"Jauna sezona, jauni mērķi, jaunas ambīcijas. Mums visiem priekšā liels darbs, lai Baltijas līgas čempionāts gan sievietēm, gan vīriešiem spīdētu un gozētos avīžu pirmajās lapās, lai, skatoties spēles aizrautos elpa un ikviens vēlētos būt klātesošs. Neskatoties uz to, ka ir izmaiņas gan komandu virknējumā, gan spēlētāju sastāvos, es ar cerībām un atlocītām piedurknēm skatos nākotnē. Zinu, ka darba netrūks arī turpmāk," pirms sezonas saka Latvijas Volejbola federācijas ģenerālsekretārs Arnis Tunte.

Pagājušajā sezonā medaļas abās līgās tika dalītas bez Latvijas klubu līdzdalības, bet par čempioniem kļuva Tartu "Bigbank" volejbolisti un Kaunas ASU volejbolistes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!